Seminggu Selepas Diberitahu Kakinya Perlu Dipotong, Ibu Dedah Ini Yang Terjadi Kepada Haziq

Sebelum ini, kaki kanan Haziq atau nama sebenar Muhammad Haziq Hasbullah yang juga bekas vokalis Putera Band mengalami keced3raan serius akibat salur dar4h putu$ ketika kemal4ngan motosikal di Jalan Sungai Besi, Kuala Lumpur pada 5 Julai lalu.

Disebabkan keced3raan teruk dialami termasuk berlubang di bahagian belakang lutut, doktor pernah mengesyorkan supaya kaki kanan Haziq dipot0ng untuk mengelakkan jangkit4n kuman pada luka dan menyelamatkan nyawanya.

Linda atau nama sebenar Norhaslinda Ishak yang nekad mencari raw4tan alternatif untuk mengelakkan kaki anaknya dipot0ng menemui beberapa kaedah raw4tan termasuk sunt1kan plasenta biri-biri.

” Selepas berbincang semula dengan keluarga, saya akhirnya memilih tidak menggunakan kaedah raw4tan sunt1kan plasenta biri-biri ini kerana tidak sesuai dengan keced3raan serius dialami dan kos terlalu tinggi.

” Kini, Haziq dibawa menjalani raw4tan secara Terapi Oksigen Hyperbaric di sebuah pusat perubatan di Titiwangsa, Kuala Lumpur yang memerlukan keseluruhan raw4tan dilakukan sebanyak 40 pusingan.

Ibu kongsi keadaan terkini Haziq..Alhamdulillah

Penyanyi Linda Eva, 42, menarik nafas lega dan mengungkap rasa syukur kepada Allah SWT kerana proses pemulihan kaki kanan anaknya, Haziq, 19, sangat positif.

” Alhamdulillah selepas dua pusingan raw4tan dijalani Haziq, ia menunjukkan perkembangan positif,” katanya.

Menurutnya, kulit hitam termasuk jari kaki kanan Haziq sudah menerima dar4h daripada urat.

” Bahagian kaki kanan juga sudah nampak merah dan kaki Haziq pun dah kembali normal kerana bengkak semakin kurang.

” Selain itu, jari hitam sudah boleh bertindak balas dan Haziq dapat rasa sakit apabila disentuh,” katanya.

Ditanya mengenai kos raw4tan, Linda berkata, ia berjumlah RM350 untuk sekali raw4tan. Justeru, bagi 40 pusingan raw4tan anggaran kos diperlukan ialah RM12,000.

Katanya, dia kini masih kekurangan kira-kira RM6,000 bagi membiayai kos raw4tan anaknya itu.

“ Begitupun, saya bersyukur kerana ada juga rakan artis ingin membantu dengan mengadakan persembahan amal ‘Busking Permata Kasih Untukmu’ pada jam 9 malam esok di Uptown Kota Damansara,” katanya.

Katanya, antara artis terbabit ialah Aiman Tino, Farah Hazel, Yazid Idzham, Projector Band, Heedan Mohd dan Amir Harisz.

Haziq mahu pulang ke kampung jika kakinya dipotong

Terdahulu penyanyi Rebahku Tanpamu, Tersiksa dan Dilema meluahkan kepada ibunya lagi, Linda Eva atau nama sebenar Norhaslinda Ishak, 42, andai kakinya perlu dipot0ng dan itu sahaja caranya, Haziq menyatakan mahu pulang ke kampung untuk bersendirian.

” Takde cara lain ke?,” luah penyanyi remaja, Muhammad Haziq Hasbullah, 19, kepada ibunya, Linda Eva, berikutan berita sedih mengenai kaki kanan yang ced3ra teruk akibat salur dar4h putu$ ketika kemal4ngan pada 5 Julai itu, perlu dipot0ng.

” Kaki palsu tak sama dengan kaki betul. Saya nak balik ke kampung dan duduk sana untuk menyendiri,” rungut Haziq kepada ibunya.

Alhamdulillah, pihak admin turut bersyukur sekiranya betul kaki Haziq kini semakin pulih dan berdoa Haziq akan segera sembuh serta dapat berjalan seperti sediakala.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetro

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Seminggu Selepas Diberitahu Kakinya Perlu Dipotong, Ibu Dedah Ini Yang Terjadi Kepada Haziq"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*