Pernah tular sebab kaedah mengajar, guru Matematik ini parrah akibat ke3maIangan

Hari ini ramai orang mahu menjadi terkenal dengan melakukan pelbagai cara salah satu cara adalah melalui media sosial. Hanya dengan muat naik gambar ataupun video yang ‘pelik’ dan unik, automatik boleh meraih perhatian di laman sosial. Cuma bezanya, sama ada tular sebab melakukan perkara baik ataupun sebaliknya.

Masihkah anda ingat lagi video seorang pemuda yang mengajar subjek matematik tambahan yang menjadi viral. Dia yang dikenali sebagai Fathi Hussein merupakan salah seorang daripada sekumpulan pengajar digelar sebagai ‘SIRpuloh’ yang pernah tular gara-gara mempunyai kemahiran dan teknik mengajar bagi menyelesaikan subjek matematik.

Sir Fathi k3emalangan!

Semalam, Sir Fathi Hussein telah mengalami kecederaan akibat kemalangan motosikal. Berita itu dimaklumkan menerusi satu posting di laman Instagram miliknya.

Seperti dilakukan sekumpulan pengajar digelar sebagai ‘SIRpuloh’ ini yang pernah tular gara-gara mempunyai kemahiran dan teknik mengajar bagi menyelesaikan subjek matematik.

Melihatkan gambar yang diperolehi dari laman instagram, keadaan guru tersebut agak teruk.

Semalam, salah seorang anggota SIRpuloh iaitu Fathi Hussein telah mengalami kecederaan akibat kemalangan motosikal. Berita itu dimaklumkan menerusi satu posting di laman Instagram miliknya.

Disebabkan kerana beliau salah seorang guru, ramai anak murid beliau muncul memberikan kata2 semangat. Semoga guru tersebut kembali sihat seperti selalu dan mampu memulakan proses pembelajaran dengan segera.

 

Ramai doakan Sir cepat sembuh

Netizen telah memenuhi ruangan komen posting berkenaan dengan menitipkan doa dan juga kata-kata semangat agar beliau kembali pulih seperti sediakala. Diharapkan agar beliau cepat sembuh dan dapat kembali mengajar seperti biasa. Semoga segala perkongsian ilmunya mendapat manfaat dan kebaikan terutamanya kepada golongan pelajar.

Salah satu video tular oleh Sir Fathi…

p/s: Guru ini sangat berbakat besar dalam mengajar. Kaedah yang beliau gunakan sangat menarik dan boleh membuat pelajar lebih tertarik untuk mendalami ilmu Matematik, yang kebanyakan pelajar agak tidak suka denagn subjek ini

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber : IG

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Pernah tular sebab kaedah mengajar, guru Matematik ini parrah akibat ke3maIangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*