M4ngsa Samvn Pergi Serbu Rumah Pemilik Handphone Dan Ini Yang Mereka Jumpa

Susulan perkongsian rakan man gsa sa mun di Phileo Damansara 2 (Seksyen 17) mengenai gambar seorang svspek sam un yang tercicir handphone menjadi tanda tanya apabila ada yang menda kwa gambar tersebut adalah mang sa samun dua svspek yang sama.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din turut mengesahkan telefon bimbit milik salah seorang sus pek terjatuh di lokasi kejadian semasa perge lutan berlaku, namun ia tidak diambil kembali.

“Suspek menyuruh man gsa turun dalam masa sama seorang rakannya memvkul kepalanya dengan pengunci motosikal.

“Man gsa bergelut untuk menyelamatkan diri dan sempat menen dang motosikalnya yang cuba dila rikan svspek hingga jatvh,” – jelas Mohd Zaini kepada Sinar Harian.

Menurut Mohd Zaini lagi, ada saksi melihat seorang daripada sus pek membawa par ang yang diselit di bahagian belakang badan.

Akibat sera ngan dua penyamvn itu, man gsa mengalami keced eraan di bahagian telinga, kepala, badan belakang dan mulut namun tidak alami kerugian kerana motosikalnya gagal dila rikan.

Kes disiasat di bawah Seksyen 394 Kanun Kesek saan dan siasatan lanjut masih dijalankan.

Pemilik phone juga diragvt?

Selepas tular kejadian itu, satu kenyataan dimuat naik menyatakan bahawa pemilik handphone itu juga baru sahaja diragut. Rata rata netizen meragui kenyataan yang dimuatnaik oleh Hanie Izzaz.

Ramai netizen memberitahu ini adalah salah satu untuk menutup tanggapan orang ramai bahawa gambar lelaki di dalam telefon bimbit itu adalah penyamun. Setelah disiasat kami dapati akaun Facebook Hanie Izzaz sudah tiada.

Salah seorang rakan kepada mangsa GRABFOOD telah memuat naik satu kenyataan di Facebook beliau. Pada malam selepas kejadian mereka telah pergi ke lokasi rumah yang dikatakan pemilik handphone tersebut.

Tujuan utama mereka pergi adalah untuk mendapatkan pengesahan kerana ada kenyataan bahawa telefon bimbit itu juga dicuri.

Ketika mereka tiba, hanya ahli keluarga pemilik handphone berada di rumah dan tuan handphone tiada.

Menurut maklumat dari rakan mangsa, penunggang GRAB FOOD itu memberitahu wajah dalam telefon bimbit itu adalah orang yang sama.

Perkara ini telah pun dimaklumkan kepada pihak polis.

Terima kasih pada yang memberi info & membantu share kan kes ini .. Dari info yang boleh dipercayai sy dan kawan2 dah pergi ke rumah saspek untuk mensahihkan identiti walaupun saspek tiada dirumah .. Terima kasih jugak pada family saspek yang bagi kerjasama sebentar tadi.. Pihak Polis juga telah menjalankan tugas mereka untuk kes ini . Terima kasih sekali lagi

Jika tak salah kenapa lari? ini antara komen netizen tentang suspek yang tiada di rumah. Setakat ini tiada lagi laporan rasmi dari pihak PDRM adakah pemilik handphone itu adalah suspek yang cuba menyamun penunggang GRABFOOD.

Semoga pelaku dihadapkan ke muka pengadilan. Tergamak penyamun-penyamun tersebut memyamun kenderaan orang nak mencari rezeki. Nasib tak tetinggal telefon. Masak la hang sat lagi kena kutip

sumber: Awatttsyeikhh, oiviral, Video: Maluu Apa Bosku Official

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "M4ngsa Samvn Pergi Serbu Rumah Pemilik Handphone Dan Ini Yang Mereka Jumpa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*