Punca sebenar mengapa svspek boleh melanggar m4ngsa didedahkan

MA@NGSA yang meninggal dunia ketika menerima rawatan selepas terbabit dalam ke3malangan di Kilometer 239 Lebuhraya Kuala Lumpur-Seremban berhampiran susur keluar Bangi, di sini, semalam dipercayai dirempuh kenderaan suspek akibat berlaku provokasi hingga mencetuskan perg@aduhan antara mereka.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata, siasatan awal mendapati kejadian itu berlaku berpunca daripada ke3malangan kecil antara m@angsa dan suspek berusia 40 tahun selepas Plaza Tol Sungai Besi menghala ke selatan.

“Difahamkan kereta m@angsa berusia 29 tahun itu melanggar bahagian belakang kereta suspek menyebabkan berlaku kejar mengejar dan cab@ar menc@abar sehingga kenderaan mereka berhenti selepas persimpangan Bandar Baru Bangi.

“Selepas itu, berlaku perga@duhan antara suspek dan m@angsa menyebabkan beberapa pemandu lain turut berhenti dan menenangkan mereka sebelum kembali ke kereta masing-masing,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Fadzil berkata, m@angsa yang tidak berpuas hati kemudian keluar dari keretanya dengan membawa kayu besbol dan terus memvukul bahagian hadapan kereta suspek.

Punca:

“Suspek kemudian memandu kereta ke hadapan dalam keadaan tergesa-gesa dan terlanggar ma@ngsa.

“Kejadian itu menyebabkan ma@ngsa tersepit di antara kereta suspek dan penghadang jalan,” katanya.

Beliau berkata, m@angsa dibawa ke Nilai Medical Centre dan disahkan meni1nggal dunia ketika dirawat.

“Ekoran itu, polis menahan suspek serta isterinya berusia 36 tahun untuk membantu siasatan kes berkenaan yang disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Kese3ksaan kerana membvunuh.

“Suami isteri itu direman tujuh hari bermula hari ini hingga 17 Ogos ini untuk siasatan lanjut,” katanya.

Katanya, kejadian itu adalah berpunca daripada isu ke3malangan jalan raya dan tiada kena mengena dengan isu perkauma@n seperti ditularkan.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan ma@ngsa meni1nggal dunia selepas berlaku pergelutan dengan suspek dalam kejadian jam 1.40 petang, semalam.

p/s: Semoga pelaku dikenakan hvkuman yang setimpal. Kepada netizan diluara sana, jangan lah kita kaitkan isu sebegini dengan b@ngsa atau perk@uman

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

sumber: hmetro 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Punca sebenar mengapa svspek boleh melanggar m4ngsa didedahkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*