“Ada orang letak dia dekat situ” – Keluarga Nora Anne

Walaupun semalam, pihak polis telah mengeluarkan keputusan bed4h siasat dan mengatakan kemati4n Nora tiada unsur-unsur jenay4h, keluarga Nora Anne Quoirin masih percaya yang anak mereka dicul1k dan berazam untuk mendedahkan perkara sebenar.

Memetik MetroUK, peguam ibu bapa Nora, Charles Morel berkata yang keluarga ini masih lagi traum4 dengan kehilangan anak kesayangan mereka ini namun, masih belum menolak untuk meneruskan siasatan jenay4h atas kemati4n anak mereka.

Sumber: MetroUK

“Walaupun bersed1h, mereka sekarang sedang mencari punca sebenar kemat1an Nora. Bagaimana ia boleh berlaku, macam mana dia mat1. Nora layak dapat kebenaran ini.”

Ibu bapa Nora kini sedang menunggu keputusan DNA dan toksikologi sebelum mengambil tindakan selanjutnya.

“Kita perlu berhati-hati dengan tafsiran keputusan autopsi pertama itu. Risikonya, adalah bila mereka terus menafikan hipotesis jenay4h.

“Kami tak mahu pihak media menolak unsur jenay4h hanya dari keputusan autopsi pertama ini.

“Nora merupakan remaja yang malu dan sangat bergantung pada ibunya. Nora bukan seorang yang berani keluar pada waktu malam apabila pergi ke tempat yang jauh dari rumah, lagi-lagi di dalam hutan.”

Sumber: MetroUK

Sementara itu, atuk sebelah bapa kandung Nora, Sylvain Quoirin memberitahu media Ireland, ‘beberapa misteri tentang kehilang4n dan kemati4n Nora ini perlu dijawab sebelum mereka boleh redha dengan pemergian Nora.’

Dia tak ada dekat situ (masa pencarian awal). Ada orang letak dia di situ untuk buang dia.”

“Boleh tak anda bayangkan dia berjalan lebih 2km dalam keadaan b0gel dan berkaki ayam, melalui batu pada waktu tengah malam? Pada saya, ia mengarut.”

Menurut atuk Nora lagi, mustahil Nora boleh pergi dengan orang asing kerana Nora akan jadi tak tentu arah bila ibu bapanya tak ada di situ dan sentiasa melekat dengan ibu bapa atau adik-beradiknya.

Peguam keluarga ini juga mengatakan perkara yang lebih kurang sama dengan Sylvain.

“Tempat Nora ditemui adalah 2km dari resort, sangat pelik kalau dia boleh pergi ke sana seorang diri. Jadi kami tak boleh nak menolak perkara ini tiada unsur jenay4h.”

Pihak polis berkata Nora dipercayai telah memanjat tingkap resort tersebut namun keluarga Nora berkata yang anak mereka tak akan pergi ke mana-mana seorang diri.

Sehingga 8 malam, m4ayat Nora Anne belum dituntut

SEREMBAN – Sehingga pukul 8 malam ini, ma@yat Nora Anne Quoirin, 15, dipercayai masih belum dituntut keluarga dari Jabatan Perubatan Fore3nsik, Hospital Tuanku Ja’afar (HTJ).

Di pekarangan jabatan ini juga, tidak kelihatan kelibat ahli keluarga.

Proses bedah siasat ke atas mayat Nora Anne yang bermula pukul 11.45 pagi semalam, telah berlangsung selama 10 jam.

Menurut Ketua Polis Negeri Sembilan, Datuk Mohamad Mat Yusop dalam sidang akhbar pukul 2 petang tadi, m@ayat Nora Anne boleh dituntut pada bila-bila masa.

Katanya, pihak keluarga belum membuat sebarang persiapan untuk menuntut ma@yat. – Bernama

Sementara itu, netizan mula membuat pelbagai andaian

Apa-apa pun, kita tunggu berita selanjutnya, apa sebenarnya yang berlaku 

sumber: lobak merah, hmetro

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Ada orang letak dia dekat situ” – Keluarga Nora Anne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*