‘Arwaah pesan hantar anak belajar tahfiz’

“KEHILANGAN suami secara mengejut adalah duvgaan paling besar yang perlu saya hadapi bersama lapan anak yang masih kecil.

“Buat masa ini saya akan tinggal bersama ibu mentua di Kampung Changgai, Pasir Puteh kerana saya tiada rumah dan sudah kehilangan kedua ibu bapa,” kata Wan Zakiah Wan Abdul Razak, 39, isteri kepada Zulfaizan Muhammad.

Zulfaizan, 43, yang memandu van Toyota Hiace terbabit k3emalangan dengan kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Avanza di Kilometer 15 Jalan Gua Musang-Kuala Lipis, berhampiran Kampung Lepan Jaya, dekat Gua Musang, kelmarin.

Dalam kejadian 4.10 pagi itu, turut menyebabkan, Che Azmi Che Hamzah, 48, dan isteri, Nor Hayati Mohamed, 43, m@aut.

Wan Zakiah berkata, ke3malangan itu turut menyebabkan lapan anaknya, Siti Fatimah Zulfaizan, 15; Masyitah, 14; Khaulah,11; Solehah, 9; Mawaddah, 7; Sakinah, 5; Muhammad Saad, 3, dan Ahmad Zaid berusia setahun, ce3dera.

Katanya, dia dan tujuh anaknya yang dira@wat di Hospital Gua Musang sudah pulang semalam, manakala, Khaulah yang pa@tah paha masih dirawat di Hospital Kuala Krai.

“Saya perlu tabah demi anak yang masih kecil walaupun hilang punca pendapatan dalam masa yang singkat, namun kehidupan perlu diteruskan.

“Selepas ini, saya akan membuat kuih untuk dijual bagi menyara persekolahan anak dan memberi pendidikan terbaik seperti yang dihasratkan a@rwah suami iaitu menghantar anak belajar tahfiz serta menghafaz al-Quran.

“Sebelum ini, saya juga membantu suami dengan menjual kuih di Meru, Klang.

“Kami berpindah ke Meru, Klang untuk mencuba n@asib dan mengumpul wang untuk membeli rumah, namun tidak kesampaian apabila suami pergi dahulu,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Menurutnya, suaminya menjadi guru di Tahfiz Darul Ulum Zaiyadal, Meru, Klang lebih setahun yang lalu dan sebelum itu dia menjadi bilal di Masjid Kampung Changgai.

Wan Zakiah yang mengalami p@atah buku lalu kanan berkata, dia re3da dengan ke3jadian itu dan bersyukur kerana adik-beradik, ahli keluarga dan jiran tetangga sudi memberi bantuan.

Kepada orang ramai yang ingin membantu meringankan boleh menghulurkan sumbangan ke akaun Bank Islam milik Wan Zakiah Wan Abdul Razak bernombor 03090020286719.

Akhbar sebelum ini melaporkan, tiga ma@ut termasuk pasangan suami isteri, manakala 12 m@angsa yang lain ce3dera dalam ke3malangan di antara sebuah MPV dengan van di Kilometer 15 Jalan Gua Musang-Kuala Lipis, berhampiran Kampung Lepan Jaya, Kota Bharu, kelmarin.

p/s: Semoga keluarga ini tabah menerima dugaan ini. Sama-sama kita membantu meringankan beeban yang dihadapi mereka

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

sumber: hmetro 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "‘Arwaah pesan hantar anak belajar tahfiz’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*