Tiga Beranak Pergi Serentak Dalam Kbkaran, Saksi Dedah Kjadian Sebenar “Mngsa Jerit Minta Tolong”

“ Sampai sekarang masih terngiang-ngiang suara isteri mngsa menj3rit meminta toIong ketika dalam keb4karan, ” kata jiran mngsa, Robaayah Yunus, 58, yang tinggal bersebelahan rumah mngsa keb4karan membabitkan kem4tian tiga beranak di Kampung Alah Batu, dekat Slim River, hari ini.

Robaayah berkata, ketika kej4dian 3.30 pagi itu, dia baru bangun tidur disebabkan anak dan menantunya mahu pulang ke rumah mereka selepas bercuti di kampung.

Katanya, ketika bangun, dia terdengar bunyi Ietupan kecil agak kuat lalu membuka tingkap rumah dan ternampak api m4rak memb4kar bahagian tengah rumah mngsa.

“ Makcik terus kejutkan suami dan anak yang sedang tidur untuk keluar rumah bantu mngsa dan anaknya yang berada dalam rumah itu. Ketika sampai di depan rumah, terdengar suara isteri mngsa yang dikenali Idah menj3rit minta pertoI0ngan tetapi saya dan suami serta anak tidak mampu berbuat apa-apa kerana api ketika itu m4rak.

“ Api terlalu m4rak menyebabkan saya bersama suami dan anak berlari ke rumah jiran berdekatan untuk meminta pert0I0ngan, ” katanya ketika ditemui di Kampung Alah Batu, dekat Slim River.

Rabaayah berkata, sampai sekarang dia masih terdengar suara isteri mngsa menj3rit meminta pert0I0ngan membuatkannya s3dih kerana tidak dapat memb4ntu tiga beranak itu.

Menurutnya, kali ter4khir dia berjumpa dengan mngsa ketika menghadiri majlis kenduri di rumah sepupu mngsa yang terletak berhampiran kira-kira 30 meter daripada rumahnya semalam.

“ Semalam, ketika bersalaman isteri mngsa mengucapkan terima kasih kepada saya kerana hadir di majlis kenduri itu. Saya tak sangka itulah ucapan ter4khir mngsa dan tak sempat berbual panjang kerana isteri mngsa sibuk hari itu menguruskan katering kenduri sepupunya, ” katanya.

Sementara itu, suaminya, Mohamad Arif, 60, pula berkata, dia bersama anak cuba mema4damkan api dengan menggunakan paip yang terdapat di luar rumah itu namun tidak berjaya kerana api terlalu ku4t.

Katanya, dia memang mengenali suami mngsa yang dipanggil Idan kerana sering bertegur dan bergurau setiap kali hendak pergi kerja pada awal pagi.

“ Saya bersama anak lelaki mengetuk pintu dan tingkap menyuruh mereka keluar dan ketika itulah kami mendengar jerit4n isteri mngsa meminta pert0I0ngan.

“ Saya memang berasa p4nik dan cem4s ketika itu kerana tidak mampu berbuat apa-apa dan pertama kali dalam hidup menghadapi saat kecem4san sebegini.

“ Namun, selang beberapa minit suara isterinya hilang menyebabkan kami terus berIari meminta pert0I0ngan jiran di kampung itu untuk menghubungi b0mba, ” katanya.

Menurutnya, jirannya itu sangat ramah dan suka menanam sayuran di kawasan rumah dan ar wah juga selalu memberikan sayuran yang ditanam kepada jiran.

“ Tiga beranak itu baru menyewa rumah berkenaan pada Januari yang lalu dan pemergian mereka amat dirasai kerana mereka jiran yang peramah dan baik dengan semua orang kampung, ” katanya.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Ariana R0se

Sumber: hmetr0

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Tiga Beranak Pergi Serentak Dalam Kbkaran, Saksi Dedah Kjadian Sebenar “Mngsa Jerit Minta Tolong”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*