Selepas Cakap Begitu Kepada Sherry Alhadad, Mark Adam Akhirnya Mohon Maaf “Saya Akui Silap, Saya Bod#h”

Laman sosial hari ini heboh dengan kisah bagaimana Alif Satar dipuji dan dianggap ‘gentleman’ kerana berjaya mengawal keadaan selepas kata-kata Mark Adam terhadap Sherry Alhadad.

Malah ramai perasan, Sherry kelihatan tidak selesa selepas kata-kata Mark Adam itu. Oleh sebab itu ramai warganet tampil mengecam tindakan Mark Adam yang dianggap ‘body shaming’ kepada fizikal seseorang.

Penyanyi Mark Adam memohon maaf secara terbuka kepada semua terutama pengacara Sherry Alhadad terhadap gurauan di konsert Big Stage malam Ahad yang dianggap keterlaluan dan bersifat menghin4 fizikal wanita itu.

Mark memuat naik video pendek di laman sosial Instagram miliknya pada Isnin meluahkan perasaan menyesal terhadap tindakan itu.

” Pertama sekali saya nak minta maaf kepada semua dengan apa yang berlaku semalam di Big Stage.

Gurauan Mark Adam terhadap Sherry dianggap keterlaluan kerana mempersendakan fizikal wanita itu.

” Saya sangat menyesal dengan apa yang saya lakukan semalam. Saya akui saya tersilap cakap. Sebenarnya ayat itu ada sambungan lagi tetapi saya tak sempat nak cakap.

” Apa yang saya lakukan semalam adalah benda yang tidak profesional dan saya akan pastikan perkara seperti itu tidak berulang lagi,” katanya.

Dalam pada itu, Mark turut mengakui tidak berniat untuk menghin4 bentuk badan pengacara tersebut dan dia juga malu dengan tindakannya itu.

” Niat saya bukan untuk menghin4 Sherry atau Alif atau mana-mana pihak di luar sana yang terasa hati. Saya mohon maaf.

” Saya kalau bergurau, saya bergurau macam saya dekat rumah. Sama ada dengan rakan-rakan artis atau kawan-kawan dan sahabat.

” Saya akui saya silap. Saya layak terima semua ni, saya bod0h,” katanya.

Terdahulu, Sherry ketika diminta mengulas mengenai perkara itu memilih untuk mengunci mulut kerana enggan memperbesarkan isu berkenaan.

Menurut Sherry dia menghormati Mark sebagai rakan industri yang sudah lama dikenalinya.

Dalam pada itu, tindakan spontan Alif Satar yang membalas kata-kata Mark Adam yang berjaya menyelamatkan keadaan dan dipuji ramai. ” Kamu betul, dia berbakat besar, bro” kata Alif Satar.

Tindakan bijak Alif Satar bukan sahaja mendapat pujian warganet malah rakan artis lain turut memuji dengan menulis di ruangan laman sosial.

” I have seen this dude stand up for women sooooo many times. When people disregard or put women down this dude is always there to put things right. Such a rare gem. Thank you Brudder Man. More dudes should learn from you..”, tulis Sharifah Amani

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetr0

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Selepas Cakap Begitu Kepada Sherry Alhadad, Mark Adam Akhirnya Mohon Maaf “Saya Akui Silap, Saya Bod#h”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*