Lelaki Langg4r Danial Akhirnya Dihadapkan Ke Mhkamah Dan Ini Terjadi

Lelaki yang meIangg4r Syed Muhammad Danial Syed Syakir did4kwa di Mahk4mah Maji$tr3t Kjang, hari ini, atas pertud0h4n membun0h mngsa di Kilometer 293.6 Lebuhraya Utara Selatan, 10 Ogos lalu.

Bagaimanapun, tiada peng4kuan diambil daripada Yew Wei Liang, 41, yang bekerja di bahagian Teknologi Maklumat (IT) ketika pertud0h4n dibacakan di hadapan Maji$tr3t Nor Afidah Idris.

Ini berikutan k3$ bun0h adalah bidang kuasa M4hkam4h Tinggi. Tertud0h yang memakai baju-T berwarna hitam dilihat tenang dan mengangguk faham di dalam kandang tertud0h.

Mengikut pertud0han, dia did4kwa melakukan bun0h dengan menyebabkan kem4tian terhadap Syed Muhammad Danial, 29, antara jam 1 tengah hari dan 2 petang di Kilometer 293.6 Lebuhraya Utara Selatan (Kuala Lumpur menghala Seremban) pada 10 Ogos lalu.

D4kwaan ke$ dilakukan mengikut Sek$yen 302 K4n0n Ke$eks4an yang memperuntukkan huk0man m4ti m4ndat0ri.

Terdahulu, Pegu4m S Selvam yang mewakili tertud0h memaklumkan bapa keluarga lelaki itu menerima panggilan telefon daripada isteri Yew selepas in$iden terbabit.

“ Bagaimana keluarga boleh menerima panggilan telefon daripada nombor isteri anak gu4m, sedangkan telefon bimbit itu berada dalam pegangan p0Iis.

“ Selain itu, anak guamnya juga memaklumkan dia mengaIami kec3der4an akib4t pender4an yang kemudiannya dibawa ke H0spitaI Kajang pada 13 Ogos lalu,” katanya.

Selvam berkata, sepanjang tempoh rem4n, anak guamnya dip4ksa oleh p0Iis untuk membuat peng4kuan atas ke$aIahan di bawah Sek$yen 3o2 K4n0n Ke$eks4an sedangkan tertud0h mend4kwa in$iden itu hanyalah kemaIang4n jalan raya.

Justeru, Selvam mem0hon m4hkamah supaya menetapkan tarikh bagi mendengar adu4n berhubung perkara.

Mahk4mah tidak membenarkan j4minan terhadap tertud0h dan menetapkan 27 September depan sebagai sebutan semula ke$ bagi menyerahkan Iap0ran termasuk i$u yang timbul. Pend4kwaan ke$ dikendalikan Timbalan Pend4kwa Raya, Siti Noor Hafizan Zakaria.

Terdahulu, tertud0h dibawa menggunakan trak p0Iis dan memasuki perkarangan mahk4mah tepat jam 9 pagi. Kira-kira 30 pengamal media yang berkumpul di mahk4mah ini sejak jam 7 pagi dilihat mengejar trak p0Iis berkenaan bagi merakamkan gambar lelaki itu.

Sebelum ini, Harian Metro melaporkan Syed Muhammad Danial, 29, meningg4I d0nia ketika dir4wat di Nilai Medical Centre.

Ketua Jabatan Sia$atan Jen4yah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat diIap0rkan berkata, kej4dian itu berlaku berpunca daripada kemaIangan kecil antara Syed Muhammad Danial dengan tertud0h selepas Plaza Tol Sungai Besi menghala ke selatan.

Difahamkan, kereta Syed Muhammad Danial meIanggar bahagian belakang kereta su$pek menyebabkan berIaku kejar-mengejar sehingga kenderaan mereka berhenti selepas persimpangan Bandar Baru Bangi.

Menurutnya, perg4d0han antara su$pek sebelum mngsa yang dikatakan tidak berpuas hati keluar dari kenderaannya dengan membawa kayu besbol dan terus memuk0l bahagian hadapan kereta su$pek. Katanya, su$pek yang kemudian menekan pedal minyak dalam keadaan tergesa-gesa terIanggar Syed Muhammad Danial.

Kej4dian itu menyebabkan Syed Muhammad Danial ter$epit di antara kereta susp3k dan penghadang jalan sebelum dikejarkan ke Nilai Medical Centre oleh orang awam.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Viral Network

Sumber: hmetro

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Lelaki Langg4r Danial Akhirnya Dihadapkan Ke Mhkamah Dan Ini Terjadi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*