Dituduh membolot semua hasil wang sumbangan, balu Mejar Mohd Zahir mula bersuara

SUNGAI PETANI: “Saya bukan seperti disangka, malah sama sekali tidak pernah lupakan anak dengan be3kas isteri a@rwah,” kata Nour Shafinar Harun, 31. Balu Alla@hyarham Mejar Mohd Zahir Armaya itu berkata, dia kesal dan terki1lan apabila dituduh mera@mpas hak anak arwah.

Menurutnya, disebabkan kenyataan berat sebelah, dia dike3ji seolah-olah dirinya menafikan hak anak a@rwah dengan bekas isterinya.

“Saya dianggap membolot semua hasil wang sumbangan, sedangkan saya menerangkan perkara itu kepada pihak be3kas isteri dan keluarga mentua sebelum ini.

“Ada sumbangan belum diterima, bagaimana saya dapat serahkan selain perlu menguruskan pelbagai hal perkara yang lebih penting.

“Sumbangan itu akan diberi hanya perlu bersabar, kenapa tergesa-gesa tambahan a@rwah baru meni1nggal dunia bulan lalu,” katanya di sini, semalam.

Katanya, di sebalik perkara ‘hasil’ dibincangkan, bukan semua orang tahu mengenai hvutang-piutang @arwah yang perlu diselesaikan.

“Tidak perlu saya d3edahkan satu persatu, cukup saya beritahu saya perlu selesaikan urusan berkaitan @arwah terlebih dahulu.

“Kenapa saya diasak seolah-olah saya mencuvri duit anak yatim, sedangkan wang sumbangan itu diamanahkan kepada saya dan keluarga,” katanya

Nour Shafinar berkata, ada sumbangan yang dimasukkan terus ke akaun anak termasuk anak bekas isteri tanpa melaluinya.

“Justeru, dia tidak perlukhuatir dan tidak timbul isu membo0lot harta anak yatim. Saya amat tergur1is dengan kenyataan dan komen luar terhadap saya tanpa tahu hal sebenar,” katanya.

Ditanya hubungannya dengan bekas isteri a@rwah, Jamilah Ismail, 37, dan bapa mentua, AR Badul, Nour Syafinar berkata, dia tiada sebarang mas@alah dengan mereka.

“Saya tidak kecil hati meskipun kenyataan dikeluarkan seolah-olah membuvrukkan saya, mereka ada hak bersuara,” katanya.

Sebelum ini AR Badul harap sumbangan dikongsi semua cucu

PELAKON dan pelawak AR Badul berharap sumbangan diterima untuk keluarga arwah Mejar Mohd Zahir Armaya dikongsi bersama dua lagi cucu hasil perkahwinan pertama anaknya itu.

Badul ketika dihubungi berkata, orang ramai menghulur sumbangan dan bantuan kerana simpati dengan anak-anak Alla@hyarham dan ia adalah hak mereka (anak).

“Walaupun berlainan ibu, kedua-duanya tetap anak kandung Mohd Zahir,” katanya ketika mengulas ri1ntihan bekas menantu, Jamilah Ismail, 37, berhubung sumbangan dan bantuan kewangan yang tidak diterima Ebal Zulkarnain, 9, dan Remy Iskandar, 8.

Badul berkata, dia sangat bersi1mpati dengan n@asib dilalui dua cucu lelakinya itu.

Dia sangat berharap, menantunya, balu anaknya itu kini, Nour Shafinar Harun dapat membahagikan sumbangan dan bantuan diterima kepada dua beradik berkenaan.

“Dengan sumbangan itu dapatlah kebajikan dua anak kecil yang kehilangan bapa terjaga,” katanya.

sumber: hmetro 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Dituduh membolot semua hasil wang sumbangan, balu Mejar Mohd Zahir mula bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*