Isteri pemain Harimau Malaya tengah sarat mengandung jadi tempat lepas g3ram

KEKALAHAN Harimau Malaya 0-1 ke atas Vietnam dalam aksi ketiga Kumpulan G Pusingan Kedua Kelayakan Piala Dunia 2022/Piala Asia 2023 di Stadium My Dinh, Hanoi pada Khamis rupa-rupanya tidak dapat diterima oleh sebahagian penyokong bola sepak tempatan.

Kritikan dan pandangan penyokong selepas berlangsungnya perlawanan sudah menjadi perkara biasa bagi semua pemain serta pengurusan bola sepak.

Namun malangnya, ada segelintir penyokong bola sepak yang dianggap keterla@luan apabila melemparkan kriti1kan terhadap keluarga pemain untuk melepaskan g3eram susulan keka@lahan itu.

Menurut isteri kepada pemain pertahanan Harimau Malaya, Shahrul Mohd Saad, dia begitu terkilan kerana ada beberapa penyokong yang menghantar direct message (DM) di Instagram mengh1ina keluarga suaminya.

Syuhadaa Adilla, 27, memberitahu sebelum ini dia tidak pernah ambil peduli dengan segala kritikan negat1if berkaitan bola sepak terhadap suaminya.


Syuhadaa memuat naik status respon kepada penyokong yang menghi1na keluarga suaminya.
“Saya kenal Shahrul. Dia jenis yang tidak akan memberi respons terhadap sebarang kritikan kepadanya. Mungkin mereka b2engang apabila Shahrul tak layan di media sosial, jadi mereka DM saya dan yang jadi m@angsa saya.

“Selepas perlawanan kelmarin (Khamis), banyak mesej yang masuk, tetapi saya tidak baca semuanya. Cuma ada beberapa mesej yang membuatkan saya terki1lan kerana mereka menghi1na keluarga Shahrul,” jelasnya kepada mStar.

Jelas Syuhadaa, pada mulanya dia tidak melayan mesej-mesej tersebut tetapi apabila sudah mela@mpaui ba@tas, membuatkan dia turut memuat naik status ditujukan kepada mereka yang meninggalkan komen nega@tif.

“Sebagai seorang pemain, saya tahu Shahrul sudah beri 100 peratus komitmen di padang. Apa yang jadi bukan kehendaknya.


Shahrul antara pemain pertahanan yang penting dalam skuad Perak dan kebangsaan.
“Saya memang tidak masuk campur apabila sebelum ini kriti1kan berkaitan permainan, tapi bila mesej yang sangat mela@mpau saya jadi kece3wa. Tambahan pula, sekarang ini lebih ber3emosi memandangkan saya sarat mengandung lebih lapan bulan.

“Selain itu, apabila mereka mengaitkan nama mak ayah Shahrul ia memang tidak patut lebih-lebih lagi ayah mentua saya kini dalam keadaan tak si1hat.

“Saya faham perasaan ma@rah semua penyokong apabila kita kalah, semua orang kece3wa, tetapi janganlah kete3rlaluan,” ujarnya yang bakal menyambut kelahiran anak kedua November ini.

Sementara itu salah seorang penyokong Perak, Amirul Ramli turut be3ngang dengan sikap sesetengah peminat bola sepak yang terlalu ‘over’.

Apabila mereka mengaitkan nama mak ayah Shahrul, ia memang tidak patut, lebih-lebih lagi bapa mentua saya tidak si1hat.

“Memang sedih tengok Harimau Malaya kalah di Hanoi. Tetapi kita bernasib baik kerana tewas hanya jumlah yang kecil jika dibandingkan dengan ranking Vietnam sekarang di tangga ke-98 dunia.

“Mereka juga merupakan juara Piala AFF tahun lepas malah di peringkat AFC juga bukan calang-calang pasukan.

“Kalau kita tengok gol lawan semalam mungkin nampak silap daripada Shahrul tetapi perlu tahu bahawa jika situasi itu berlaku dalam pasukan Perak ia berbeza. Ini kerana ketika bermain bersama Perak, Shahrul dan penjaga gol berkomunikasi dengan baik.


Amirul turut memuat naik posting mengenai perlawanan Malaysia-Vietnam.
“Tidak perlu sala@hkan Shahrul seorang kerana dalam padang tu ada lagi 10 lagi pemain lain dan masing-masing ada kelemahan sendiri.

“Buat penyokong-penyokong lain, tidak perlu marah sehingga menyerang keluarga Shahrul,” jelasnya.

Tambah Amirul, semua orang berharap hendak beraksi hingga ke peringkat Piala Dunia, namun mentaliti sesetengah penyokong sangat memalukan.

“Mentaliti seperti inilah kena ubah kalau nak tengok pemain-pemain kita ke peringkat lebih tinggi.

“Sebagai penyokong, mentaliti kita sendiri kena ubah, bukan mengvutuk sesuka hati dan mengga@nggu peribadi keluarga pemain,” jelas penyokong setia Seladang ini.

p/s: Semoga isteri Shahrul dan keuarag tabah dan segala urusan mereka sekeluarga dipermudahkan

Apa kata anda? Kongsikan bersama kamiĀ 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Isteri pemain Harimau Malaya tengah sarat mengandung jadi tempat lepas g3ram"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*