‘Tolong henti sebar gambar…’Luahan hati kakak sulung buat ramai sebak

“TOLONGLAH hentikan sebar gambar dan maklumat itu yang hanya mengganggu si1asatan polis dan mengguri1s perasaan kami,” kata Norhafizah Bidin, 33.

Norhafizah adalah kakak sulung Norfazera, 27, wanita yang dipercayai m@ati dibvunuh bersama anaknya, Muhammad Iman Asraf, 11, yang m@ayatnya ditemui dike3rat kepada lapan bahagian di kawasan semak Kampung Ladang, Krubong di Melaka semalam.

Menurutnya, dia sekeluarga masih terke3jut dengan keja@dian itu turut merayu orang ramai supaya berhenti menyebarkan gambar m@ayat yang dipercayai adik dan anak saudaranya itu.

“Kami akan memberi kerjasama kepada pihak polis termasuk menjalani ujian asid deoksiribonukleik (DN A) esok bagi memastikan i1dentiti may@at yang ditemui semalam.

“Tambahan pula, adik saya (Munirah) memberitahu polis memaklumkan m@ayat ditemui semalam tidak sempvurna termasuk bahagian kepala yang belum ditemui,” katanya.

Dia turut menjelaskan adik iparnya yang juga suami kepada Norfazera ada ke rumah ibunya menghantar anak bongsunya pada Selasa lalu.

Menurutnya, lelaki itu tenang dan tidak menunjukkan perasaan t@akut ketika itu.

Katanya, ibunya ada bertanya kepada lelaki itu di mana Norfazera berada tetapi hanya dimaklumkan olehnya tidak dapat menghubungi isterinya.

Wanita itu turut mengesahkan gambar yang tular di media sosial mengenai laporan pembvunuhan ke3jam seorang lelaki terhadap dua beranak itu dalam keja@dian semalam adalah adik iparnya yang berusia 31 tahun.

“Kali terakhir Baby (Norfazera) menghubungi ibu adalah Ahad lalu memaklumkan mahu meraikan hari jadinya di Kuala Lumpur pada keesokan harinya bersama suami dan dua anaknya, Muhammad Iman dan yang bongsu berusia dua tahun.

“Baby yang tinggal bersama ibu memaklumkan suaminya yang bekerja di Singapura beri alasan mahu ke Kuala Lumpur untuk membeli pakaian baru sempena hari pernikahan adik saya, Munirah pada 20 Oktober ini,” katanya ketika ditemui di rumah ibunya di Rumah Pangsa Pegaga, Taman Merdeka di Melaka hari ini.

Menurut Norhafizah, itu adalah kali terakhir ibunya dapat berhubung dengan Norfazera yang juga anak bongsu daripada tiga beradik sebelum dia gagal dihubungi sejak malam Isnin lalu.

Jelasnya, Norfazera mempunyai empat orang anak berusia antara dua hingga 11 tahun hasil dua perkahwinan terdahulu dan hanya menjaga anak sulung dan anak keempat.

“Anak kedua dan ketiga pula dijaga bekas suaminya, manakala perkahwinan keduanya sejak setahun lalu belum dikurniakan anak.

“Sepanjang perkahwinan, suaminya yang juga warga Singapura dikenali dengan sifat yang sangat baik dan tidak pernah mem@arahi adik, malah kali terakhir ibu menemuinya Isnin lalu, dia juga tenang,” katanya sambil menahan sebak.

p/s: Semoga aarwah ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman. Di harapapkan mereka sekluarag redha dan tabah menerima dugaan ini

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "‘Tolong henti sebar gambar…’Luahan hati kakak sulung buat ramai sebak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*