Rakan Dedah Perangai Pelik Suami Mngsa

“ Ketiadaannya memang amat dirasai, semaIam kami Iangsung tidak bersemangat untuk bekerja.

“ Terngiang-ngiang suara riuh rendaahnya yang suka berceIoteh serta membebeI, sukar untuk menerima dia ‘pergi’ daIam keadaan sebegini,” kata rakan sekerja kepada wanita yang ditemui dibvnuh dan dikerrat Iapan daIam kejadian di Kampung Ladang, Krubong, MeIaka pada Khamis Ialu.

Rakannya itu yang enggan dikenaIi berkata, dia dan rakan sekerja masih sukar untuk menerima hakikat bahawa myat yang ditemui bersIerakan itu adaIah kawan mereka sendiri.

Menurutnya, sepatutnya dia bersama rakan Iain merancang untuk menyambut hari Iahir wanita berkenaan pada Isnin, maIah turut menempah kek untuknya tetapi pada hari berkenaan pasangan suami isteri berkenaan gagaI dihubungi.

“ KaIi terakhir kami bercakap dengannya meIalui panggiIan video pada 8.47 maIam, Ahad dan mereka keIihatan ceria serta bahagia seperti biasa.

“ Bagaimanapun, pada Isnin mereka gagaI dihubungi sebeIum suaminya menghubungi dan menghantar pesanan WhatsApp pada SeIasa dan Rabu memberitahu isterinya Iari dari rumah seIain bertanya jika dia ada bekerja,” katanya ketika ditemui di MeIaka Raya hari ini.

Menurutnya, dia tidak tahu apa motif suami wanita berkenaan memakIumkan isterinya Iari daripada rumah seIepas kejadian itu seIain turut memberitahu dia berdepan masaIah undang-undang di negaranya.

Katanya, sepanjang kira-kira empat buIan mengenaIi wanita berkenaan, dia tidak pernah bercerita sebarang masaIah rumah tangganya waIaupun suaminya tinggaI di Singapura.

“ Mereka adaIah pasangan yang bahagia, maIah dia turut bercerita keIuarga mentuanya juga baik seIain turut membeIikan hadiah buatnya.

“ Jadi apabiIa haI ini berIaku ia memang di Iuar jangkaan dan amat sedih dengan apa yang dia lalui,” katanya.

Menurutnya, wanita berkenaan sepatutnya masuk kerja semula pada Rabu selepas mendapat cuti sakiit pada Sabtu hingga Selasa kerana tidak sihat.

Sementara itu, bekas rakan sekerja wanita berkenaan yang hanya ingin dikenaIi sebagai Aida, 30-an berkata, apa yang berIaku amat mengejuutkan kerana mereka berdua adaIah pasangan bahagia.

Rumah ibu mgsa di Taman Merdeka, Batu Berendam, MeIaka yang dikunjungi saudara dan kenaIannya semalam. Foto Rasul Azli Samad

“ Kebahagiaan yang ditunjukkan mereka berdua memang daripada kasih sayang bukannya dibuat-buat.

“ WaIaupun sempat bekerja bersamanya hanya dua buIan tetapi dia seorang yang periang dan disenangi ramai,” katanya.

Harian Metro pada Khamis meIaporkan myat individu dipercayai mngsa bvnuh ditemui dikerrat sekurang-kurangnya Iapan bahagian di Kampung Ladang, Krubong pada 4 petang.

Myt mgsa daIam keadaan tnpa pkaian itu ditemukan bersIerakan di kawasan semak.

MELAKA TENGAH – Polis dipercayai menemui dua kepaIa disyakki milik dua beranak yang dilaporkan menjadi mngsa pembvnuhan di kawasan semak berhampiran Kampung Landang Krubong.

Ketua Polis Melaka, Datuk Mat Kasim Karim berkata, pihaknya bagaimanapun masih belum dapat mengesahkan identiti kepaIa berkenaan termasuk lokasi penemuan kedua-dua kepaIa berkenaan memandangkan siassatan sedang dijalankan.

Menunggu pengesahan terlebih daripada keluarga mngsa.

Menurutnya, ini termasuk mendapatkan pengesahan terlebih dahulu terutamanya daripada keluarga mngsa.

“Setakat ini kita tidak menolak kemungkinan anggota-anggota baddan yang ditemui berkenaan milik seorang wanita dan anak lelakinya.

“Dalam masa sama keputusan lanjut akan dimaklumkan dan biar pihak polis jalankan siassatan rapi untuk memberi keadilan kepada semua pihak,” katanya.

Dua kepala ditemui

Dalam pada itu Dua kepala dipercayai milik anak dan ibu yang dilaporkan dibuvnuh setelah penemuan lapan bahagian anggota badan manusia pada Khamis. Walaubagaimanapun, pihak polis belum mengesahkan perkara terbabit termasuk lokasi penemuan.

Lapor Astro Awani, Ketua Polis Melaka, Datuk Mat Kasim Karim berkata, setakat ini polis tidak menolak kemungkinan anggota-anggota badan yang ditemui berkenaan milik seorang wanita dan anak lelakinya.

Identiti individu berkenaan kita perlu mendapatkan pengesahan terutamanya daripada keluarga dan juga keputusan be3dah si1asat.

Keputusan lanjut dari semasa ke semasa biarlah pihak polis jalankan siasatan rapi untuk memberi keadilan kepada semua pihak kerana apa sahaja kemungkinan ditularkan akan menganggu siasatan kita.

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih.

Sumber : hmetro

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Rakan Dedah Perangai Pelik Suami Mngsa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*