Kepala ibu dan anak ditemui atas loteng rumah

KEPALA dua beranak yang dibvunuh dalam keadaan trag1is ditemui ketika pemeriksaan dilakukan di rumah sewanya Taman Merdeka Jaya, Batu Berendam, Melaka.

Menurut laporan Sinar Harian, sumber berkata, kepala dua beranak itu dipercayai ditemui oleh pihak polis ketika membuat pemeriksaan dan si1asatan lanjut di rumah teres dua tingkat terbabit.

“Difahamkan kepala itu ditemui sepasukan anggota polis yang berada di rumah sewa m@angsa lebih kurang jam 8 malam, Jumaat lalu.

“Bahagi1an kepala ibu dan anak itu ditemui di atas loteng rumah bercat kuning itu,” katanya.

Bahagian belakang rumah m@angsa turut diletakkan pita kuning pihak polis di Taman Merdeka Jaya, Batu Berendam.

Tangan belum ditemui

Sementara itu, Ketua Polis Melaka, Datuk Mat Kasim Karim enggan mengulas lanjut mengenai pertemuan anggota itu termasuk tangan m@angsa yang belum ditemui kerana melibatkan sensi1tiviti pelbagai pihak terutama keluarga.

Beliau berkata, pihaknya sedang melengkapkan siasatan dan 98 peratus telah siap termasuk bukti-bukti kukuh yang diperolehi sebelum pertudvuhan dilakukan dalam masa terdekat ini.

“Segalanya akan diketahui kelak selepas susp3ek ditudvuh di mahkamah nanti,” katanya.

Khamis lalu dilaporkan m@ayat dua beranak m@angsa bvunuh ditemukan dike3rat sekurang-kurangnya lapan bahagian di Kampung Ladang, Krubong pada jam 4 petang.

Wanita dan anak lelakinya itu dibuvnuh di rumahnya dan dicampakkan ke kawasan semak sebelum ditemukan pemotong rumput yang sedang bekerja di kawasan itu.

Susulan itu, Sabtu lalu, polis berjaya menahan lelaki warga Singapura yang juga suami ma@ngsa kerana disyaki terbabit dalam kes pembuvnuhan k3ejam itu.

Pada 12 Oktober lalu, suspek direman tujuh hari apabila perintah tahanan reman dikeluarkan Penolong Pendaftar Mahkamah Rendah Melaka, Syarina Shaarani @ Tan bagi membolehkan si1asatan mengikut Seksyen 302 Kanun Kes3eksaan kerana membvunuh.

p/s: Semoga pelaku ini dapat dihadapkan kemuka pengadilan atas perlakuan yang sangat tidak berperikemanusian ini

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami 

sumber: mstar 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Kepala ibu dan anak ditemui atas loteng rumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*