‘Maaf, badan makcik dah menggi1gil’-Ibu kepada Norfazera mula bersuara

“MINTA maaf, makcik masih tr@auma,” kata Fatimah Latiff, 61, hari ini.

Wanita itu ialah ibu kepada Norfazera Bidin, 27, dipercayai m@angsa buvnuh ke3rat lapan bersama anak lelakinya berusia 11 tahun di Kampung Ladang, Krubong, yang ditemui 10 Oktober lalu.

Fatimah ketika dihubungi Harian Metro sempat memberitahu dia masih tidak menerima apa-apa panggilan telefon atau kunjungan daripada keluarga menantunya di Singapura berhubung keja@dian menimpa anak bongsunya itu.

“Keluarga sebelah Singapura belum ada call (telefon) atau datang. Makcik masih dalam keadaan traum@a, da@rah t1inggi pun naik mend@adak selain mengidap ka@nser tahap tiga.

“Maaf ya, kalau ada apa-apa boleh hubungi anak makcik, tapi sekarang dia tiada sebab ke balai polis untuk urusan kes ini. Ini pun tiba-tiba badan makcik menggi1gil,” katanya sebelum wartawan memintanya berehat dan mengakhiri perbualan.

Ini adalah kali pertama ibu ma@ngsa berjaya dihubungi pihak media sejak kejadian 10 Oktober lalu kerana masih belum bersedia mengeluarkan sebarang kenyataan lanjut berhubung pembvunuhan k3ejam itu.

Difahamkan, anak kedua Fatimah, Munirah ketika ini masih belum bersedia ditemui media kerana perlu mengutamakan terhadap usaha menyempurnakan je3nazah adiknya termasuk mencari ba@hagian ta@ngan yang masih hi1lang.

Harian Metro melaporkan wanita dan anak lelakinya itu dipercayai bvunuh di rumahnya sebelum m@ayat dicampak di kawasan semak di Kampung Ladang, Krubong.

Ma@yat mereka ditemui pemotong rumput yang sedang bekerja di kawasan itu.

Bahagian kepala dua beranak itu ditemui polis di siling rumah ma@ngsa di Taman Merdeka Jaya, Batu Berendam, Melaka, kira-kira 8 malam, 11 Oktober lalu.

Susulan kejadian, polis menahan lelaki warga Singapura yang juga suami mangsa, 12 Oktober lalu, kerana disyaki terbabit dalam kes pembuvnuhan itu.

Banyak dugaan yang berlaku, Rakan baik mula dedah sikap sebenar mngsa

“Duvgaan dia berrat…” – Kes kerrat 8, Rakan baik dedah sikap sebenar mngsa

Masih terke3san dengan trag3edi k3ejjam yang menimpa seorang wanita berusia 27 tahun dan anak lelakinya, apabila dibunvh secara kejjam dan sadiis oleh suaminya sendiri.

Namun, pelbagai spekuIasi mula timbul apabila ada pihak yang mendakwwa pembvnuhan tersebut disebabkan oleh sikap mngsa sendiri, terhadap suaminya berkaitan isu keluarga.

Menafikan dakwwaan tersebut, rakan mngsa menerusi status di Facebook dengan nama akaun Saleha Alyea tampil menyeIar kenyataan sesetengah pihak membuat dakwwaan sedemikian.

Menggelar diri sebagai rakan karib mngsa, dia mengenali sahabatnya itu sebagai seorang insan yang paling baik dan mendedahkan bahawa mngsa sememangnya telah menempuhi pelbagai dugaan dalam hidup.

Nyata masih lagi terkejut dengan nasib yang menimpa sahabat baiknya, dia berasa sangat terkilan dengan sikap warganet yang suka membuat pelbagai andaian.

Tiada apa yang dipohon, cuma meminta agar orang ramai dengan setulus hati mahu mendoakan rakan baiknya yang pergi meninggalkan dunia dalam keadaan yang sangat menyedihkan.

Terkilan dengan apa yang berlaku, wanita itu sempat terkenang akan janji yang dibuat oleh suami mngsa yang mahu menjaga mngsa . Justeru, hanya hvkuman yang diharapkan setimpal dengan kesalahan yang telah dilakukan.

Diharapkan orang ramai berhentilah menimbulkan pelbagai spekuIasi, hormatilah keluarga si maati yang masih lagi terkejut dan bersedih dengan apa yang terjadi terhadap mngsa.

sumber: hmetro 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "‘Maaf, badan makcik dah menggi1gil’-Ibu kepada Norfazera mula bersuara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*