Cur4ng! Main kayu tiga – “Tak sangka depan mulut manis, belakang ada sk4ndal lain”

GARA-GARA dicur4ngi bekas kekasih, penyanyi Afieq Shazwan berkata pintu hatinya pernah tertutup untuk mengenali mana-mana wanita selama dua tahun.

Menurut Afieq, 22, teman wanitanya itu bermain kayu tiga dan berlaku cur4ng di belakangnya sehinggalah segala pemb0hongan itu terb0ngkar.

“Ceritanya… tiga tahun lalu saya pernah menjadi m4ngsa wanita yang berpvra-pvra setia namun hakikatnya ada hubungan dengan lelaki lain, tak sangka depan kita mulut manis, rupanya ada sk4ndal lain sehinggalah segalanya terb0ngkar.

“Selalu kita dengar lelaki sahaja yang cur4ng, tapi hakikat sebenarnya perempuan pun ada perangai macam itu dan mereka lebih Iicik. Pengalaman lampau itu menyebabkan saya jadi takut nak menjalinkan hubungan serius dengan mana-mana perempuan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

• Sengih seposen 😅🤙🏻 . Iman dah boleh nampak 👀 #AfieqShazwan #LelakiDiTelefon

A post shared by 𝐀𝐅𝐈𝐄𝐐 𝐒𝐇𝐀𝐙𝐖𝐀𝐍 (@afieq.shzwn) on

“Agaknya muka saya ni memang untuk kena game je kut! Tapi itu semua cerita lama, sekarang ni saya semakin okay dan belajar banyak mengenai perhubungan!,” katanya kepada mStar.

Pengalaman dicur4ngi kekasih membuatkan Afieq lebih berhati-hati dalam perhubungan selepas ini.

Sementara itu, Afieq memberitahu lagu terbaharu nyanyiannya featuring Malik Abdullah berjudul Lelaki Di Telefon mempunyai kaitan dengan pengalaman hidupnya yang pernah dicurangi teman wanita.

Lagu dan lirik ciptaan DJ Fuzz dan Aziquebeats serta Waris dan Mambang itu mengisahkan tentang seorang perempuan yang tidak setia terhadap kekasihnya.

 

Pengalaman lampau itu menyebabkan saya jadi takut nak menjalinkan hubungan serius dengan mana-mana perempuan! AFIEQ SHAZWAN Penyanyi

“Lagu itu ada kaitan dengan kisah cinta saya dulu. Jarang orang buat lagu tentang teman wanita cur4ng dan rasanya kali ini tak salah kita berkongsi realiti sebenar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝐀𝐅𝐈𝐄𝐐 𝐒𝐇𝐀𝐙𝐖𝐀𝐍 (@afieq.shzwn) on

“Sajalah nak usik-usik perempuan yang cur4ng, siapa makan cili dia rasa pedas! Cuma apa yang boleh saya kata, ada maksud tersirat dalam lagu ini namun disampaikan dengan muzik yang lebih catchy dan santai,” ujarnya.

Afieq kini sedang berkawan rapat dengan penyanyi Wani Kayrie.

Meskipun lagu dan video muzik baharu sahaja dilancarkan pada Khamis, ada penonton yang menyamakan rentak muzik lagu tersebut dengan lagu nyanyian Andi Bernadee berjudul Satu Peluang.

“Sejujurnya saya tak tahu pula kalau ada persamaan dengan lagu Andi… mungkin rentak muzik pop raggaeton itu membuatkan ada pendengar yang rasa macam sama.

“Untuk lagu ini kami mengangkat genre muzik tersebut kerana mahu lagu itu jadi lebih fun dengan tempo lebih sesuai untuk menari.

“Sebenarnya, sudah lama saya ingin menyanyikan lagu bergenre begini dan harap pendengar menyukai Lelaki Di Telefon,” katanya.

 

Sumber : mStar

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Cur4ng! Main kayu tiga – “Tak sangka depan mulut manis, belakang ada sk4ndal lain”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*