Adik MenlnggaI Dunia Aklbat K4nser Tahap 4, Video Terakhir Abang Buat Adik Bikin Sebak

Tidak sempat memakai barangan yang baru dibeli, Haikal Najmi Mohd Zura menlnggaI dunla selepas disahkan menghldap k4nser tahap empat. Apa yang lebih memiIukan apabila d0ktor memberitahu kum4n telah mereb4k ke paru-paru.

Terlalu sedih dengan pemergian adik, abang, Mohammad Aiman Farhadan menerusi laman Twitter meluahkan rasa pilu yang tidak terkata. Harian Metro melap0rkan, arw4h menghldap k4nser sejak Februari lalu dan sempat membeli barangan seperti beg, seluar dan kasut secara online.

‘Aku tak kuat dik’

 

Mohammad Aiman memberitahu lagi, arw4h sempat berpesan kepadanya supaya menjaga barang yang dibeli dengan baik kerana mahu memakainya sebaik sahaja sembuh.

Arw4h aktif bersukan terutama bola sepak mewakili sekolah dan ketika itu, bengk4k itu semakin membesar. Malah, ada kawan memberitahu, mereka terdengar sesuatu seperti benda meIetup dekat paha arw4h.

Paling menyedlhkan ketika puasa apabila arw4h menangls sambil meng4du s4kit. Kami membawanya ke H0spital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh namun tidak dapat mengesan peny4kit dialami walaupun ujlan imbasan sudah dibuat.

Tetapi sayang, hasrat adik tidak kesampaian dan hanya mampu menjadi kenangan buat mereka sekeluarga.

‘Adik, abang datang tau’

Tambah Aiman, pada awalnya arw4h mengalami bengk4k di bahagian paha dan sudah merujuk ke h0spital berdekatan. Arw4h kemudiannya dipindahkan ke H0spital Pulau Pinang dan kemudian disahkan menghldap k4nser tahap empat.

Dalam tempoh itu, arw4h menjaIani raw4tan kim0terapi sebanyak 21 kali namun Allah lebih menyayanginya apabila menlnggal kami pada 26 November lalu.

Video kenangan

 

 

 

Redha dengan ketentuan Ilahi, Aiman memohon orang ramai supaya tidak bersedlh kerana tidak mahu arw4h ters3ksa. Walaupun arw4h telah tiada, kasih sayangnya kepada arw4h tidak akan pernah pudar.

Sumber : Harian Metro , Aiman Farhadan via OHBulan

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Adik MenlnggaI Dunia Aklbat K4nser Tahap 4, Video Terakhir Abang Buat Adik Bikin Sebak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*