Jalan Raya Dinaikki Air, Abam TreIer Angkut Mat M0to Atas Lori Redah Banjlr

Hujan lebat sejak beberapa hari lalu telah menyebabkan beberapa kawasan di Pantai Timur mengaIami b3nc4na banjlr. Angka mngsa banjlr juga dilihat meningkat dari semasa ke semasa dan penduduk setempat telah diarahkan untuk berpindah ke kawasan yang lebih selamat.

Pusat pemindahan sementara (PPS) juga telah banyak dibuka untuk menempatkan m4ngsa-m4ngsa banjlr. Selain itu, beberapa laluan juga telah ditutup ekoran paras air yang merb4haya. Kawasan yang dinaiki air menyukarkan dan boleh mer0sakkan kenderaan terutamanya motosikal apabila mered4h air banjlr.

Ek0ran itu, tular di media sosial dua gambar yang memaparkan beberapa motosikal diangkut menaiki sebuah treler untuk melalui jalan yang dinaiki air.

Tlndakan tersebut dibuat kerana dipercayai untuk membantu para penunggang bagi mered4h laluan yang dinaiki air. Disebabkan treler mempunyai saiz yang besar dan tinggi, tidak menjadi masalah untuk melalui kawasan tersebut.

Menjengah ke ruangan komen, pelbagai reaksi positif diberikan kepada pemandu treler tersebut yang sanggup menumpangkan penunggang-penunggang yang terper4ngkap di laluan berkenaan.

“Abam treler lamsam pahala terus, pedehal..alang-alang redah, kasi malaikat tick kire pahala la”

“Borong habis pahala yer abang treler, tak kasi can”

“Sambil-sambil lalu buat pahala.. tahniah semua bekerja sama tolong bawak naik dan turun motor”

Sumber: Noorhashim Mohamad via Siakap Keli Press

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Jalan Raya Dinaikki Air, Abam TreIer Angkut Mat M0to Atas Lori Redah Banjlr"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*