“Tiba-tiba b4njir, takkan nak cancel sho0ting” – Jurugambar Ini Kongsi Gambar Kahwin Pengantin Bertemakan Air Banjir Tapi Pengantin Lelaki Tu Rupanya…

Bila masuk hujung tahun ni, boleh dikatakan banyak majlis kahwin yang akan berlangsung. Setiap minggu akan ada sahaja jemputan untuk ke majlis perkahwinan.

Terbaru, tular di laman Facebook mengenai beberapa keping gambar sepasang pengantin yang baru sahaja berkahwin dan terpaksa melakukan photosh0ots dalam air kerana kawasan perumahan mereka sedang dilanda b4njir.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Menurut Meen Photographer jurugambar yang memuat naik gambar ini, perkahwinan ini diadakan di sempadan Malaysia-Thailand yang berlangsung pada 30 November dan 1 Disember yang lalu.

Kejadian b4njir yang berlaku adalah satu perkara yang tidak dijangka kerana hujan lebat yang turun pada waktu malam telah menyebabkan air sungai meningkat dan melimpah akhirnya mengakibatkan b4njir.

Namun begitu, segalanya dipermudahkan apabila kedua-dua ahli keluarga saling membantu bagi melancarkan dan memudahkan majlis perkahwinan tersebut.

Netizen kata laki tu dah kahwin. Betul ke?

Tapi, netizen mula berdeb4t mengenai status sebenar pengantin lelaki tersebut yang di katakan sudah berkahwin dan mempunyai anak. Ehh biar betul?

Sumber: Facebook

 

Sumber: Facebook

Netizen yang pada mulanya merasakan bahawa potrait perkahwinan mereka itu merupakan suatu yang indah, tapi setelah mengetahui bahawa lelaki ini sudah berkahwin mereka menjadi simpati terhadap isteri pertama lelaki itu.

Setelah dia menerima kec4m4n hebat daripada netizen, lelaki berkenaan telah membuat post di Facebook miliknya bagi menjelaskan keadaan sebenar. Dia juga mengakui bahawa sudah berkahwin pada sebelum ini.

Menurutnya, isterinya telah mengetahui tentang dirinya yang mahu berkahwin sekali lagi tapi keadaan menjadi ker0h apabila netizen yang tidak mengetahui apa-apa memberi komen yang sembarangan.

Sumber: Facebook

Selain itu, isteri pertama lelaki ini juga meminta supaya netizen menghentikan sebarang spekul4si yang boleh mengervhkan lagi keadaan.

Sumber: Facebook

Perkahwinan dah berlangsung pun. Kedua-dua pihak pun dah bagi penjelasan. Yang netizen pula, cukup-cukup lah nak menghent4m mereka ya.

 

 

Sumber : LobakMerah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Tiba-tiba b4njir, takkan nak cancel sho0ting” – Jurugambar Ini Kongsi Gambar Kahwin Pengantin Bertemakan Air Banjir Tapi Pengantin Lelaki Tu Rupanya…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*