“Awak Peerli Saya Ke?” – Betul Ke Da’i Farhan Sent4p Dengan Aeril Zafrel?

Baru-baru ini kenyataan Da’i Farhan mengenai isteri keduanya mengundang kec4man orang ramai sehinggakan ayatnya itu menjadi ‘troll’ dan ‘trending’ di media sosial. Ramai pihak termasuk syarikat-syarikat besar turut mengambil kesempatan untuk menggunakan ayat ‘troll’ terbabit sebagai salah satu ‘marketing strategy’ mereka.

Malah, terbaru pelakon kacak Aeril Zafrel turut tidak ketinggalan untuk menggunakan ayat ‘ayat 18’ kali itu di akaun Twitter miliknya

18 kali permintaan saya nak baby Wawa tolak. Kali yang ke 19 ni, Wawa tak da kekuatan nak tolak.. dia punya aura tu MasyaAllah..

Tweet Aeril tersebut berjaya menghiburkan hati warga maya yang turut meningg4lkan komen berbaur sindiran kepada Da’i Farhan. 

Apa yang lebih menarik apabila ‘Da’i Farhan’ dikatakan telah membalas Tweet Aeril tersebut dan bertanya sekiranya Aeril berniat mahu menyiindirnya.

Awak perli saya ke?

 

Kredit foto: Fb Rizal Hakim

Tweet balas daripada ‘Da’i Farhan’ itu mendapat perhatian ramai yang rata-ratanya turut mengambil kesempatan untuk memerli Da’i Farhan. Ada juga yang memintanya untuk tidak mengambil hati kerana ianya semuanya berpunca daripada dirinya juga. 

Kredit foto: Twitter Aeril

Bagaimanapun, menurut tinjauan kami akaun Twitter terbabit bukanlah akaun Twitter sebenar Da’i Farhan dan individu yang menggunakan nama Da’i itu hanyalah bergurau. Individu terbabit juga sudah menukar nama akaunnya dari Da’i Farhan kepada Muhammad Farhan.

 

Kredit foto : Twitter Aeril

Tak sangka ramai juga ya tertipu dengan gurauan tersebut. Kasihan, tak pasal-pasal kena menadah makian dan cercaan orang ramai. Korang ni pun, mudah sangat percaya. Haha!

Terdahulu, Da’i Farhan telah membuat pengakuan yang dia telah menolak 18 lamaran wanita untuk menjadi isteri keduanya. Namun, dia tidak mampu untuk menolak lamaran wanita ke 19 iaitu isteri keduanya sekarang kerana auranya yang kuat. 

Kenyataan Da’i tersebut telah menimbulkan rasa meluat netizen sehinggakan kata-katanya itu menjadi ‘troll’ dan ‘trending’ terutamanya di Twitter. 

Satu je penulis nak cakap; cukup-cukuplah tu. Daripada kita sibuk nak peerli memeerli dan sibuk cari kesalahan orang lain baiklah kita kaji dan muhasabah diri sendiri terlebih dahulu.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber  : -CARI 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Awak Peerli Saya Ke?” – Betul Ke Da’i Farhan Sent4p Dengan Aeril Zafrel?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*