Ramai Warganet ‘Tr0ll’ Tentang Da’i Farhan Tolak Lamaran Sebanyak 18 Kali. Berdekah Weh!

Semuanya gara-gara pended4han yang dibuatnya mengenai kisah perkahwinan keduanya yang berlangsung di Tanah Suci Mekah bersama seorang janda anak lapan. 

Namun apa yang menarik perhatian ramai apabila dia turut mengakui  seramai 18 orang wanita sudah mengajak dia berkahwin sebelum ini di mana dia menolak dengan baik namun berbeza pula dengan lamaran kali yang ke 19. 

“Jujur saya katanya sudah 18 orang wanita meminta untuk jadi isteri kedua sepanjang tempoh beberapa tahun perkahwinan saya dengan Fatin (isteri pertama). Namun, semuanya saya tolak dengan mudah. Namun wanita yang ke 19 ini membuatkan saya tiada kekuatan untuk menolak. 

“MasyaAllah…auranya membuatkan saya terkenang kisah penyatuan cinta antara Nabi Muhammad SAW dan Siti Khadijah,” katanya kepada Mstar

Bagaimanapun, dia mengaku telah mencer4ikan isteri pertamanya, Fatin Nurul Ain Mat Aris menerusi aplikasi Whatsap pada Selasa, 3 Disember 2019. Isterinya itu kini sedang sarat mengandung. 

Susulan itu, muncul pula beberapa tr0ll di media sosial menggunakan ayat Da’i tersebut

Ternyata ramai yang terhibur idea-idea kreatif itu

Selain itu, ada juga yang cuba menggunakan daya kreativiti mereka di ruangan komen

https://twitter.com/nurizyann/status/1201786902967287808

Alahai, netizen ni ada je idea nak membahan orang. Tapi, dalam pada nak bergur4u itu, kenalah jaga hati dan perasaan orang lain juga ya!

Sumber : says seismik

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Ramai Warganet ‘Tr0ll’ Tentang Da’i Farhan Tolak Lamaran Sebanyak 18 Kali. Berdekah Weh!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*