“Low Class Kalau Lelaki Cuma Ada Seorang Isteri”

Minggu ini kec0h mengenai Da’ie Farhan yang mengumumkan sudah pun berkahwin dengan seorang j4nda anak lapan di Mekah, kemudian mencer41kan isteri pertamanya yang sedang sarat h4m1l menerusi WhatsApp.

Malah, isteri baru pendakwah tersebut dikenali sebagai Dr. Erin mended4hkan ini perkahw1nan kali ketiga dan tidak menyangka akan berkahwin dengan Da’i Farhan sedangkan ketika itu dia mengerjakan umrah dengan calon suami lain.

 

Di media sosial, h4ngat diperkatakan mengenai pendakwah tersebut. Tular satu kenyataan Da’i Farhan dalam satu temu bual baru-baru ini yang mengundang kem4rah4n netizen dimana jika di Tanah Arab, lelaki yang ber1steri satu dianggap ‘low class’.

Ujarnya lagi, jika kita di Malaysia orang akan bertanyakan berapa orang anak, namun di sana mereka akan bertanya berapa orang ister1. Da’i Farhan berkata, dia ada bertanya pada gurunya di sana dan mereka akan galakkan poligami.

“Kalau ditanah Arab, kebiasaan lelaki disana bern1kah lebih dari satu dan lelaki yang ber1ster1 satu adalah low class. Kalau kita di Malaysia orang akan tanya anak berapa. Disana mereka akan tanya berapa orang 1ster1.

“Alhamdulilah kehidupan saya dengan lapan anak dengan isteri kedua yang sangat caring amat bahagia. Anak-anak memang welcome dengan papa mereka,” katanya.

Sumber:rotikaya

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Low Class Kalau Lelaki Cuma Ada Seorang Isteri”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*