Netizen Terhibur Tengok Mat Saleh Kupas Rambutan Guna Pengupas Buah

Ini bukan kali pertama buah buahan tempatan kita dimakan atau dip00ong dengan cara yang salah. Sebelum ini, memang geleng kepala tengok ahli Law Of The Jungle’ potong buah durian.

Nampaknya, kali ini melibatkan buah rambutan pula. Kebiasannya buka buah durian pakai tangan sahaja, namun berbeza dengan seorang personaliti TikTok, Gavin Smith ini yang mengupas kulit buah rambutan menggunakan peeler atau pengupas buah.

Seperti sudah dijangka video tersebut tular di media sosial dan rata-rata netizen terhibur dengan cara lelaki itu mengupas rambutan. Menerusi video tersebut, lelaki itu turut pelik melihat rupa bentuk buah tersebut dan memikirkan cara untuk mengupasnya.

Lebih menjadi perhatian apabila dia cuba mengupas buah tersebut dengan mencvkur ‘rambut’ buah tersebut menggunakan peeler terlebih dahulu. Kemudian barulah menggunakan p1s4u untuk memotong kulitnya.

Netizen yang terhibur dengan video tersebut mengatakan mungkin selepas ini kita perlu buat video tutorial cara untuk mengupas buah-buahan tempatan untuk mereka.

Rasanya memang orang luar terutamanya ‘mat saleh’ pelik dengan buah rambutan. Malah sebelum ini buah rambutan dipanggil sebagai ‘buah alien’ dalam satu babak drama siri Netflix.

Sumber:Vitdaily

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Netizen Terhibur Tengok Mat Saleh Kupas Rambutan Guna Pengupas Buah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*