‘Allah Pinjamkan Baby D Sekejap Je..’ – Bayi Pramatang Abby Abadi Dijemput Il4hi

27 September lalu, Abby Abadi selamat melahirkan anak yang sekian lama dinanti setelah melalui pelbagai ujian sepanjang tempoh keh4milan. Bayi pr4matang berkenaan dilahirkan di Hospital Sungai Buloh dengan berat hanya 535 gram dalam keadaan sihat.

Abby menerusi Instagramnya bagaimanapun pada awal pagi Ahad mengumumkan satu berita sed1h berkenaan anak bongsunya itu yang dinamakan Muhammad Danial Firman Faizal b Muhammad Faizal

Baby D sudah tiada

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baby D ❤️ Tarik Mama Abah masuk syurga nanti ye sayang 😭 . Muhammad Danial Firman Faizal b Muhammad Faizal telah pergi meninggalkan kami.. 😭 . Maafkan Mama Abah sayang 😭 . Pak Ngah & Mak teh & Pak Tehnya akan uruskan jenazahnya selepas subuh esok. InshaALLAH akan dikebumikan di Tanah Perkuburan ISLAM AU4, Lembah Keramat . Ini video terakhir sebelum kami tinggalkan dia utk menunaikan Umrah khamis 5/12 haritu. Maafkan Mama Abah sayang 😭

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Abby mengumumkan pemergian anaknya itu yang pergi ketika mereka sekeluarga sedang berada di Tanah Suci untuk menunaikan umrah. Usahawan ini memuatnaik satu video yang sempat dirakam sebelum keberangkatan mereka ke Mekkah pada 6 Disember lalu.

Abby turut memohon maaf kepada zuri4tnya itu dan menyatakan urusan pengkebvmi4n diuruskan oleh ahli keluarganya selepas Subuh hari ini.

Abah sayang Baby D dunia akh1rat

Sementara itu, suami Abby, Muhammad Faizal Zakaria turut berkongsi kesed1han atas pemerg1an zuriatnya dengan Abby itu.

Hari ke-2 Abah & Mama di Mekah, Baby D pergi men1ngg4lkan kami. Allah pinjamkan Baby D sekejap je. Abah & Mama redha setiap apa yang telah Allah tentukan

Sed1h sangat-sangat sebab abah tak dapat jumpa Baby D untuk kali terakhir, Abah tak dapat nak uruskan Baby D. Maafkan Abah sayang sebab tak dapat uruskan Baby untuk kali terakhir.

Ya Allah Kau yang lebih mengetahui dari segala-galanya, segala perancangan Mu adalah yang terbaik. Abah doakan Moga Allah temukan kita di Syurga nanti. Abah sayang Baby D dunia akh1rat.

 

Sumber: Abby Abadi, Jai Ezzany via oh bulan

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "‘Allah Pinjamkan Baby D Sekejap Je..’ – Bayi Pramatang Abby Abadi Dijemput Il4hi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*