“Hidup Ini Tak Semuanya Indah,” – Saiful Nizam Titip Doa Buat Warga Media Prima Atas Pemberh3ntian Tugas

Bekas penyampai berita dan hos, Saiful Nizam menitipkan doa dan kata-kata semangat buat rakan seperjuangan di The New Straits Times Press Malaysia (NSTP) yang menerima surat pemberh3ntian hari ini.

Tulisnya di laman Instagram, rezeki di dunia terlalu luas untuk diterokai dan jangan sesekali mudah mengal4h dengan dugaan yang datang.

“Hidup ni tak semuanya indah! Tak semudah yang disangka.

“Kadang2 gelor4nya terlalu der4s utk kita harungi! Kekadang ia setenang air di kali.

“Bangun! Tempuhinya sehabis daya sbb janji Allah itu pasti bg mereka yang berusaha.

“Buat rakan2 ku di Media Prima! Insya’Allah dunia Allah ini terlalu luas. Jangan mudah mengalah & teruskan daya sementara hidup yang masih ada.

“Moga dipermudahkan urusan kalian smua kerana Allah tu sebaik2 perancang,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hidup ni tak semuanya indah! Tak semudah yang disangka . Kadang2 geloranya terlalu deras utk kita harungi! Kekadang ia setenang air di kali . Bangun! Tempuhinya sehabis daya sbb janji Allah itu pasti bg mereka yang berusaha . Buat rakan2 ku di Media Prima! Insya’Allah dunia Allah ini terlalu luas. Jangan mudah mengalah & teruskan daya sementara hidup yang masih ada . Moga dipermudahkan urusan kalian smua kerana Allah tu sebaik2 perancang . #eminentadvisory #mylifemyprecious #eminatorz #buatjaa #lubuatludapat

A post shared by Saiful Nizam Ismail (@snizam5) on

Sekadar makluman, seramai 543 pekerja syarikat The New Straits Times Press Malaysia (NSTP) terlibat dalam keputusan pemberh3ntian membabitkan tempoh perkhidmatan berakhir 12 Mac 2020.

Foto : Instagram Saiful Nizam

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Hidup Ini Tak Semuanya Indah,” – Saiful Nizam Titip Doa Buat Warga Media Prima Atas Pemberh3ntian Tugas"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*