“Saat Menyiram Pus4ramu Mama Tew4s,”- Azian Mazwan Sapuwan Terkenang Suasana Hen1ng Di H0spital, Mandikan Allahy4rh4m Aqil Waktu Kecil 

Masih lagi terbayang-bayang akan 4rw4h anaknya, penyanyi Azian Mazwan Sapuwan terkenang detik terakhir apabila Mohamad Aqil Zulkarnain telah kembali ke rahmatullah pada 16 Disember lalu.

Kongsi penyanyi yang sinonim dengan lagu Rumah Kecil Tiang Seribu itu, dia turut mengimbau kenangan ketika menjaga Allahy4rh4m di hospital terlibat dalam kem4lang4n 22 November lalu.

“Kem4ti4n itu pasti..Tapi itu semua Rahsia Allah SWT.. Semasa menjaga,melawat,bercakap dgn dia di katil w4d..sbg seorang ibu saya nampak perkataan ‘pergi & redha’ tetapi cepat2 saya pad4m..saya yakin dia akan sembuh.

“Tp di hari2 terakhir hati saya menjerit ‘jgn tinggalkan mama Aqil..mulai saat itu hati mula berkata (wlaupun sam4r2) seakan payah, kata kalau yg terbaik unt dia ialah ‘pergi’ aku kena Redha..kena bersedia..

“Saya mula membaca ayat2 suci berkenaan memudahkan beliau..allahuakhbar (mengg1gil bila ingat semula saat itu).. Tenanglah Aqil di sana..rehat ye sayang. Doa mama tidak pernah putus buatmu,” kongsinya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kematian itu pasti..Tapi itu semua Rahsia Allah SWT.. Semasa menjaga,melawat,bercakap dgn dia di katil wad..sbg seorang ibu saya nampak perkataan ‘pergi & redha’ tetapi cepat2 saya padam..saya yakin dia akan sembuh. Tp di hari2 terakhir hati saya menjerit ‘jgn tinggalkan mama Aqil’😭😭..mulai saat itu hati mula berkata (wlaupun samar2) seakan payah, kata kalau yg terbaik unt dia ialah ‘pergi’ aku kena Redha..kena bersedia.. Saya mula membaca ayat2 suci berkenaan memudahkan beliau..allahuakhbar (menggigil bila ingat semula saat itu).. Tenanglah Aqil di sana..rehat ye sayang. Doa mama tidak pernah putus buatmu.. Cuma saat menyiram pusaramu mama tewas,terbayang memandikan dia waktu kecil & rupanya itu kubur anak aku😭😭😭..ada batu nesan nama anak aku😭😭 5 ank lelaki..mama kehilangan seorang. Alhamdulillah jenazahmu diangkat oleh adik2 & abg2 mu di samping saudara yg lain.. Jutaan terima kasih kepada semmmuaa pihak yg sama2 menguruskan dan permudahkan urusan pengkebumian arwah anak saya..ada yg dtg & tersedia tanpa pengetahuan saya..Terima kasih🙏. Alhamdulillah,rezeki Aqil. Semoga Allah SWT melipat gandakan rezeki kalian semua.. Tak lupa kpd yg mendoakan, mngirim mesej & yg datang melawat dr jauh dan dekat & terutamanya Doktor2, nurses & staff nurse di ICU Hospital Serdang katil 13 dan ICU Hospital Selayang katil 9 ..Terima kasih dr kami sekeluarga kerana menjaga arwah ank saya dgn baik.. Al Fatihah buat Mohd.Aqil Zulkarnain (09/10/1999-16/12/2019).

A post shared by Azian Mazwan Sapuwan (@azianmazwann) on

Dalam pada itu, Azian turut mengimbau kembali memori tatkala menjaga anaknya  itu ketika kecil.

“Cuma saat menyiram pus4ramu mama tewas, terbayang memandikan dia waktu kecil & rupanya itu kubvr anak aku..ada batu nes4n nama anak aku. 5 ank lelaki..mama kehilangan seorang,” luahnya.

Azian yang dikurnikan lima orang cahaya mata lelaki berysukur apabila anak-anaknnya menguruskan dan mengiringi jen4z4h Allah4yrh4m Aqil.

“Alhamdulillah jen4z4hmu diangkat oleh adik2 & abg2 mu di samping saudara yg lain.. Jutaan terima kasih kepada semmmuaa pihak yg sama2 menguruskan dan permudahkan urusan pengkebvmi4n 4rw4h anak saya..ada yg dtg & tersedia tanpa pengetahuan saya..Terima kasih.

“Alhamdulillah,rezeki Aqil. Semoga Allah SWT melipat gandakan rezeki kalian semua.. Tak lupa kpd yg mendoakan, mngirim mesej & yg datang melawat dr jauh dan dekat & terutamanya Doktor2, nurses & staff nurse di ICU H0spit4l Serdang katil 13 dan ICU H0spit4l Selayang katil 9 ..Terima kasih dr kami sekeluarga kerana menjaga 4rw4h ank saya dgn baik.. Al Fatihah buat Mohd.Aqil Zulkarnain (09/10/1999-16/12/2019),” akhirinya.

Terdahulu, Aqil,22, dilapor mengalami kec3der4an par4h di bahagian abdomen serta beberapa organ dalam badan.

Disebabkan keadaan tersebut, Mohamad Aqil dib1us dan diletakkan dalam keadaan k0ma untuk r4w4tan lanjut di H0spit4l Selayang.

Foto : Instagram Azian Mazwan Sapuwan

 

Sumber : MH

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Saat Menyiram Pus4ramu Mama Tew4s,”- Azian Mazwan Sapuwan Terkenang Suasana Hen1ng Di H0spital, Mandikan Allahy4rh4m Aqil Waktu Kecil "

Leave a comment

Your email address will not be published.


*