“Jangan Mar4h Hady Mirza Tapi Terasa Lemahnya Juri Menilai Naqiu” – Khir Rahman Komen Isu 2 Juara

Pelakon Khir Rahman meminta orang ramai agar tidak terus membuat spekulasi dan menghukvm kedua-dua juara Gegar Vaganza 2019 atas keputusan malam tadi.

Jelas Khir, baik Naqiu mahupun Hady Mirza kedua-duanya tidak seharusnya menjadi tempat untuk peminat meluahkan ketidakpuasan hati.

“GV adalah program yang bersifat ‘sekadar hiburan’, janganlah ambil serius sangat. Sebarang keputusan adalah untuk dijadikan ‘talking point’ demi bisnes, jadi relaks saja.

“Yang penting jangan sesekali mar4h Hady Mirza, bukan dia yang membuat keputusan untuk melepaskan dua juara.

“Kejujuran dan kuasa keputusan adalah tanggungjawab juri. Hanya mereka yang boleh mengiyakan mahupun menidakkan pemarkahan yang didakwa sama itu.

“Saya faham… Pahat yang berbunyi ini sebenarnya bukanlah kerana menafikan rezeki Hady, sebaliknya kerana terasa akan ‘lemahnya’ juri dalam menilai pelbagai bakat, versatil, zat bintang yang ada pada Naqiu.

“Sehingga seolah-olah rezeki Naqiu sebagai juara mutlak pula dinafikan apabila akur pada pemarkahan,” ulas Khir.

GV2019 melakar rekod apabila buat pertama kalinya menobatkan Naqiu dan Hady Mirza sebagai juara bersama.

GV sebelum ini pernah menobatkan Ayai Ilusi, Siti Nordiana, Azharina, Aishah dan Noryn Aziz sebagai juara musim-musim terdahulu.

GV2019 bersiaran secara langsung dari Auditorium MBSA Shah Alam setiap Ahad, jam 9 malam di Astro Ria (saluran 104) dan Ria HD (saluran 123).

Dapatkan perkembangan terkini tentang GV2019 hanya di laman sosial rasmi Instagram @gegarvaganzaofficial atau Facebook Astro Gempak atau di laman web www.gempak.com/gegarvaganza.

GV2019 ditaja oleh pengeluar rangkaian susu segar dan produk tenusu Farm Fresh Malaysia.

GV2019 turut disokong oleh penaja bersama Powercat, Cuckoo dan Uphamol manakala syarikat telekomunikasi Digi pula menjadi telco rasmi.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Jangan Mar4h Hady Mirza Tapi Terasa Lemahnya Juri Menilai Naqiu” – Khir Rahman Komen Isu 2 Juara"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*