Harap bersalin 2.2.2020-Amar dan Amyra bagaimanapun berkata, segala kemungkinan boleh berlaku.

PENGUMUMAN bakal menimang cahaya mata perempuan pada Februari depan benar-benar mengejutkan suami pelakon Amyra Rosli iaitu Amar Baharin.

Dalam satu majlis di sebuah restoran di Bangsar, Kuala Lumpur, baru-baru ini , Amyra membuat kejutan istimewa terhadap suami yang menyangka keh4milan kali kedua turut dikurniakan anak lelaki.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

♠️♠️♠️♠️ . . Dress by @ezzatiamira_ Styled by @farahdinana . . #amyramar #babyshower2019

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli) on

Bagaimanapun, rahsia yang disimpan selama dua bulan itu akhirnya dib0ngkar Amyra kerana sudah tidak dapat menyimpan berita gembira itu daripada pengetahuan suami.

“Ibu dan adik saja yang tahu saya bakal melahirkan cahaya mata perempuan untuk anak kedua ini.

“Ketika doktor mengesahkan jantina anak kali ini, mulut memang ringan nak beritahu Amar lebih awal, tapi saya terpaksa tunggu sehingga majlis pengumuman jantina anak diadakan bagi memberi kejvtan kepadanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tq main sponsors: Happikiddo @happikiddo_ Babyzen – @babyzenmalaysia BeSafe – @besafeinternational Baskin Robbins – @brmalaysia . . Door gift sponsors : Tanamera @tanameraofficial K-MOM @motherk_malaysia . . Decoration & backdrop by: Pluck and Blush @pluckandblush . . #happikiddoxbabyzen #happikiddo #amyramar #babyshower #21122019

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli) on

“Amar benar-benar terkejvt dengan pengumuman ini kerana dia berm4ti-m4tian ingat keh4milan kedua ini adalah anak lelaki,” katanya.

Kehadiran cahaya mata perempuan sememangnya menjadi impian Amar dan Amyra kerana ia turut menjadi impian setiap pasangan yang berkahwin.

“Ketika kami sekeluarga menunaikan umrah tahun ini, antara doa yang sering kami pohon adalah dikurniakan anak perempuan.

“Namun, jika anak yang bakal dilahirkan adalah lelaki, saya berharap dia sihat dan sempurna. Kami memang mahukan anak perempuan sebab dapat sepasang dan ia diimpikan setiap pasangan yang berkahwin.

Bersyukur Allah makbulkan doa kami dan beri rezeki ini,” katanya.

Menurut Amyra, sepanjang kehamilan kedua ini, dia tiba-tiba rajin di rumah apabila kerap memasak dan mengemas hingga dimar4hi suami.

“Saya pun tak tahu kenapa menjadi terlebih rajin. Setiap hari nak masak saja di dapur dan mengemas rumah hingga Amar tegur jangan terlalu membuat kerja rumah kerana bimbangkan kesihatannya.

“Tambahan pula, keadaan diri kali ini saya kerap s4kit kerana doktor memaklumkan kandungan kedua ini sedikit besar dan berat badan saya juga sudah naik sebanyak 53 kilogram,” katanya.

AMYRA terlebih rajin dengan kehamilan kedua ini. FOTO Mustaffa Kamal

Belum menetapkan nama anak perempuannya itu, Amyra berkata, dia dan Amar akan berbincang mengenai nama anak mereka dalam waktu terdekat selain membeli kelengkapan bayi yang bakal lahir itu.

“Disebabkan terpaksa merahsiakan jantina anak daripada pengetahuan Amar, jadi kami tidak berbincang mengenai nama atau membeli pakaian anak.

“Saya cakap dengan Amar baju Anaqi (anak sulung) masih ada lagi dan boleh dipakai membuatkan dia menganggap anak kedua ini masih lagi lelaki.

“Jadi selepas pengumuman ini saya dan Amar akan berbincang mengenai nama anak perempuan kami nanti dan membeli kelengkapan yang penting,” katanya.

Mengharapkan anak keduanya lahir pada 2.2.2020, Amar dan Amyra bagaimanapun berkata, segala kemungkinan boleh berlaku.

“Mengikut jadual doktor memaklumkan saya akan bersalin pada 11 Februari 2020, namun saya dan Amar mengharapkan bayi ini lahir awal pada 2.2.2020 kerana nombornya yang cantik dan unik.

“Kami berserah saja kerana apa yang penting bayi dalam kandungan sihat sempurna dan proses kelahiran berjalan dengan lancar,” katanya.

Terdahulu sempena ulang tahun Amar yang ke-34 Ogos lalu, Amyra membuat kejvtan terindah apabila dia mengesahkan h4mil anak kedua.

Amar menikahi Amyra pada 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki iaitu Aqeef Anaqi yang kini berusia dua tahun dua bulan.

 

 

Sumber : Metro

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Harap bersalin 2.2.2020-Amar dan Amyra bagaimanapun berkata, segala kemungkinan boleh berlaku."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*