7 Kontr0versi Panas Selebriti Sepanjang Tahun 2019

Kontr0versi dan isu hangat dalam dunia hiburan dan juga selebriti memang tidak dapat dipisahkan. Sepanjang tahun 2019, menyaksikan pelbagai konstroversi dan kisah panas selebriti yang menjadi buah mulut netizen.

Tahun ini boleh dikatakan banyak juga isu panas selebriti dari kisah rumah tangga dan macam-macam lagi. Disini ingin kongsikan dan imbas semula 7 cerita panas selebriti sepanjang tahun 2019.

1. PU Abu & Da’i Farhan Cer4ikan Isteri Sedang H4mil

Tahun ini menyaksikan kontr0versi panas terpalit dua pendakwah selebriti iaitu PU Abu dan Da’i Nik Farhan yang mencer4ikan isteri mereka yang sedang sar4t h4mil. Lebih hangat kedua-dua pendakwah ini mencer4ikan isteri mereka melalui aplikasi WhatsApp.

Namun lebih hang4t diperkatakan adalah kontr0versi terpalit isteri baru Da’i Nik Farhan, Dr Erin yang merupakan seorang janda anak lapan, apabila ada pihak mendakwa dia melarikan kereta dan did4kw4 doktor p4lsu.

2. Gelaran Juara Dewi Remaja Haneesya Hanee Ditarik Balik

Selepas beberapa hari dinobatkan sebagai Juara Dewi Remaja 2018/2019, Haneesya Hanee sudah mula terpalit dengan kontr0versi panas apabila tular videonya bersama dua lagi peserta Dewi Remaja berparti sakan di kelab malam sambil memegang segelas air dipercayai minvman ke4s.

Kurang dari 72 jam, gelarannya sebagai Juara Dewi Remaja 2018/2019 telah ditarik balik apabila mendapati Haneesya telah melanggar kontrak serta syarat-syarat penyertaan pertandingan tersebut.

3. Terpalit 1su Cur4ng, Kemelvt Rumah Tangga Aliff Aziz

Awal Februari lalu, rumah tangga Aliff Aziz sekali lagi menjadi perhatian apabila Bella Astillah mended4hkan aktor itu cur4ng lagi. Bermula dengan dengan kes cur4ng dengan pelakon baharu Oktavia Manrose serta beberapa orang wanita.

Hampir beberapa bulan isu itu berlarutan akhirnya pada Mei pasangan itu disahkan bercer4i tal4k satu. Bagaimanapun, baru-baru ini nama Aliff Aziz sekali lagi heboh diperkatakan apabila ditahan oleh pihak polis kera0na m4buk serta mencetuskan kekec0han, berg4duh di Orchard Road, Singapura.

4. Emma Maembong Buka Hijab, Foto Mesra dengan Syed Abdullah

Baru saja memasuki Januari 2019, nama Emma Maembong hang4t diperkatakan apabila tersebar fotonya tidak bertudung sambil memeluk erat Syed Abdullah yang merupakan abang kepada Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq.

Malah, tular sekeping lagi foto yang mengaitkan Emma dan Syed Abdullah berdua-duaan di dalam sebuah bilik. Bagaimanapun, Emma tampil menafikan wanita yang berada di celah k4ngk4ng Syed Abdullah itu adalah dirinya.

5. Kemelvt rumah tangga Sharnaaz Ahmad & Noor Nabila

Tahun ini kita dapat lihat beberapa kes percer4ian melibatkan selebriti namun antara yang hangat dibicarakan adalah kemelvt rumah tangga Sharnaaz Ahmad dan Noor Nabila.

Nabila menfailkan percer4ian terhadap Sharnaaz Ahmad pada 27 Ogos lalu. Nabila memberitahu dia dan Sharnaaz sudah tiada persefahaman dan tinggal berasingan sejak Februari 2018. Nabila turut memberikan alasan bahawa Sharnaaz memberi nafkah zahir yang tidak mencukupi iaitu hanya RM500 sebulan.

Sharnaaz menolak permohonan isterinya itu untuk bercer4i dan memfailkan nusyuz terhadap Nabila. Kes mereka sehingga hari ini masih lagi berlanjutan dan diperintah untuk jalani proses timbang tara.

6. Foto mesra Intan Najuwa & Zul Ariffin

Sedang ditayangkan drama lakonan mereka, kec0h apabila tersebar beberapa foto terlebih mesra Intan Najuwa dan Zul Ariffin di media sosial. Foto tersebut memaparkan Zul mendakap erat heroinnya dengan aksi manja sambil bermandi-manda di pantai.

Lebih panas, apabila pengarah drama tersebut, Osman Ali menegaskan aksi mesra dalam foto berkenaan tiada dalam drama.

7. Video Pan4s Mirip Zul Ariffin Tersebar

Untuk penghujung tahun 2019, hang4t diperkatakan apabila tul4r satu rakaman video memaparkan aksi panas seorang lelaki mirip pelakon Zul Ariffin. Video itu memperlihatkan aksi lelaki berbadan sasa itu dalam keadaan berbaring sambil menvnjukkan al4t sul1tnya.

Susulan penul4ran video tersebut, timbul persoalan apabila akuan Instagram Zul dinyahaktifkan. Tampil membuka mulut mengenai isu itu, Zul akui kec3wa dirinya terkait kes sebegini dan menyifatkan dirinya menjadi m4ngsa ‘deepf4ke’.

 

Sumber : Rotikaya

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "7 Kontr0versi Panas Selebriti Sepanjang Tahun 2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*