Ajak ‘diuji’ perlu tinggalkan rehearsal final, mesej dari Pak Ya & Ropi – “Nielah namanya sahabat”

Selepas 10 minggu beberapa kumpulan pelawak terkenal beraksi diatas pentas dengan pelbagai idea mencuit hati ramai, akhirnya lima kumpulan berjaya melayakkan diri ke pentas akhir Maharaja Lawak Mega 2019.

Diantaranya, kumpulan Rare yang dianggotai oleh Ajak, Ropi dan Pak Ya. Oleh kerana, hari ini merupakan malam terakhir namun menurut perkongsian daripada Ajak dilaman Instagram tidak disangkakan, dia terpaksa menguruskan adiknya yang terlibat dalam kem4lang4n.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ya Allah kau selamatkanlah..Sama2 doakan adik saya ye..Baru ni kemalangan kat tempat kerja… Semoga kau selamat fitri..Angah datang…

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro) on

Dug4an Ajak ketika membuat persiapan final Maharaja Lawak Mega 2019 terpaksa ditinggalkan demi mengurus adiknya dan ketika perkongsian dikongsi, Ajak berkata dia masih berada di hosp1t4l.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Besar dugaan saya.. Adik saya kemalangan tadi masa kerja. Sy tinggalkan rehearsal untuk final Maharaja..Saya terpaksa uruskan adik saya dan sekarang sy masih ada dekat hospital..Sy terpaksa tinggalkan Pak Ya dgn Abg Ropi berdua kat sana.. Terima Kasih Pakya dgn Abg Ropi sebab faham saya.Kita cuba buat yg terbaik esok.. . @ropie_sryn_ @illya_senario . #rare #persaudaraan #adab

A post shared by Ajak Shiro (@ajakshiro) on

Bagaimanapun, sikap bertanggungjawab Ajak mendapat pujian netizen apatah lagi setelah membaca paparan screenshot daripada perbualannya bersama ahli kumpulan.

Meskipun malam final, tindakan Ropi dan Pak Ya buat Ajak untuk tidak menghalangnya malah meminta dia menguruskan dugaan dihadapi membuatkan netizen akui mereka sememangnya ‘sahabat’.

75196173_2859351150781947_4738923334568315551_n

Sikap kerjasama baik antara mereka yang dipuji itu turut menerima kata-kata positif daripada peminat dan pengikut.

Dalam pada itu, netizen dan rakan selebriti popular juga turut mendoakan urusan Ajak serta keluarganya dipermudahkan.

“Semoga dipermudahkan semua Ajak and family”

Screenshot_446

Screenshot_447

Screenshot_448

“Semoga berjaya buat rare, good teamwork…”

Screenshot_449

Screenshot_450

“Steady rare… ikatan keluarga paling penting…”

Screenshot_451Screenshot_452

 

Sumber:HCL

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Ajak ‘diuji’ perlu tinggalkan rehearsal final, mesej dari Pak Ya & Ropi – “Nielah namanya sahabat”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*