Mengejvtkan! Bapa Dukung Anak Ketika Solat Jumaat,Netizen Puji Tindakan Bapa

Menunaikan solat Jumaat adalah kewajipan buat setiap lelaki dan sudah semestinya kita tidak mahu ketinggalan menunaikan ibadah wajib yang hanya hadir sekali seminggu ini.

Dalam satu perkongsian di Facebook oleh Shareen Omar hari ini, dia yang menonton siarang langsung solat Jumaat di kaca televisyen terkejut melihat seorang lelaki yang bersembahyang sambil mendukung anak kecil di pangkuannya.

Perkongsian yang dibuatnya itu ketika artikel ini ditulis sudah mendapat lebih 500 komen dan 3000 lebih perkongsian oleh netizen.

Rata-rata netizen yang meninggalkan komen di kiriman tersebut juga memuji tindakan lelaki itu.

Netizen juga turut mempertahankan tindakan lelaki itu menunaikan solat sambil mendukung anaknya itu bagi menjawab persoalan sama ada sah atau pun tidak solat tersebut.

Jika abang ini yang masih mempunyai anak kecil pun mampu untuk menunaikan solat Jumaat, apa pula alasan kita yang masih bujang dan tidak mempunyai halangan ini kan?

Baca kisah lelaki ini yang menitiskan air mata selepas terserempak dengan empat sekeluarga yang pulang dari hospital untuk melakukan pemeriksaan terhadap anak kecil mereka. Klik link di bawah untuk baca. 

 

Sumbwe:TheVocket

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Mengejvtkan! Bapa Dukung Anak Ketika Solat Jumaat,Netizen Puji Tindakan Bapa"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*