“Saya Seorang Yang Pen4kut” – Susulan Kejadian Pit4m, Ayie Diminta Bertemu Dokt0r Pakar

Vokalis kumpulan Floor 88 Ayie mengakui takut untuk berjumpa dengan d0ktor pakar untuk pemeriksaan susulan selepas kejadian pit4m sewaktu membuat persembahan minggu lalu.

Menurut Ayie atau nama sebenarnya Nik Fadlee Elhamshah, 23, pihak pengurusan dan ahli keluarga turut menyarankan agar dia mendapatkan nasihat doktor pakar selepas didapati mengalami masalah terlalu penat dan kurang air.

“Alhamdullilah kesihatan sekarang semakin pulih kecuali tekak saya masih lagi s4kit. Dua minggu sebelum kejadian tu saya ada ke klinik untuk periksa masalah tekak. Doktor pun minta saya rehat dalam tempoh masa seminggu. Sampai sekarang saya bergantung pada ubat s4kit tekak, ubat b4tuk, ubat sels3ma dan ant1bi0tik.

“Plan nak jumpa d0ktor pakar tu memang ada tapi belum sampai lagi sebab saya pen4kut sikit. Tapi pihak pengurusan dan ahli keluarga pun dah minta untuk saya jumpa dengan dokto0r pakar untuk r4w4tan selanjutnya.

“Insya-Allah dalam masa terdekat ni pihak pengurusan akan bawa saya dapatkan r4w4tan,” ujar Ayie kepada Gempak.

Ayie ditemui di Anugerah Digital Muzik Era yang diadakan di Battle Arena, Petaling Jaya pada Jumaat.

Menceritakan kejadian yang berlaku ketika mereka mengadakan persembahan, mereka hanya sempat membuat dua persembahan berbanding empat buah lagu seperti yang sudah dipersetujui.

“Sewaktu konsert, secara tiba-tiba kepala saya s4kit, suara pun ser4k tapi saya tetap push. Secara keseluruhannya kami kena perform empat lagu, lagu pertama Zalikha saya mampu bawa. Lepas tu ada break sekejap untuk saya bersembang dengan crowd.

“Seterusnya adalah lagu Aqilah. Waktu tu saya push lagi sampailah satu tahap kepala berdenvyut, pandangan saya jadi hitam dan saya pit4m.

“Saya masih sedar waktu tu cuma berat nak bangun. Bila dah bawa ke belakang pentas, kebetulan ada seorang jurur4w4t periksa dan dia beritahu saya kurang rehat dan air.

“Malam tu saya rasa macam boleh buat tapi walaupun saya paksa diri, memang tak boleh dah,” jelas Ayie lagi.

Pada kejadian minggu lalu, Ayie mengejutkan peminat apabila reb4h ketika membuat persembahan di Konsert Gempak Negeri.fm sempena meraikan Hari Keputeraan Ke-72 Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Tuanku Munawir di padang awam Seri Menanti, Kuala Pilah.

Turut mengadakan persembahan ialah Sissy Imann, Ara Johari, Waty, Nen Tebabo dan Syafiq Azrul Zafri.

 

 

Sumber : Gempak

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Saya Seorang Yang Pen4kut” – Susulan Kejadian Pit4m, Ayie Diminta Bertemu Dokt0r Pakar"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*