“T0lak Persepsi Melayu M4las,” Gadis Did@kwa Buat 4 Jenis Kerja

Walaupun Malaysia sebuah negara membangun, tetapi keadaan ekonomi di negara ini masih berada di tahap yang sama bahkan kebanyakkan rakyat terpaksa membuat pelbagai pekerjaan dalam satu masa yang sama.

Tidak terkecuali dengan seorang gadis yang dikenali sebagai @wannasreen dimana dia turut mengalami situasi sama apabila didakwa terpaksa melakukan empat pekerjaan demi menanggung kos sara diri.

Melayu malas?

Menerusi laman Twitter, Wan Nasreen Syaza memaklumkan bahawa dia mempunyai ‘double degree’ jurusan Sarjana Muda Undang-Undang dan Syariah di Universiti Sains Malaysia (USIM), Negeri Sembilan.

Posting berkenaan menerima pelbagai reaksi warganet yang rata-ratanya memuji kesungguhan gadis berusia 22 tahun itu kerana ‘sanggup’ melakukan empat pekerjaan.

Namun begitu, status pekerjaan gadis terbabit turut menjadi tanda tanya kepada netizen sekiranya gadis itu benar-benar mempunyai empat pekerjaan atau sebaliknya.

Kalau betul dia buat sampai empat kerja, memang betul-betul hebat lah! Dah la pekerjaan yang dia buat semua susah-susah. Semoga dia sentiasa dilimpahkan rezeki yang banyak.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Twitter via RoseMerah

 

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“T0lak Persepsi Melayu M4las,” Gadis Did@kwa Buat 4 Jenis Kerja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*