Anak ‘GHAlB’ HiIang Di Gunung, Ibu Solat Dalam Hutan Tak Henti2 Berdoa.

Seorang remaja, Ikhsan Al Mughoni dilapo0rkan hiIang setelah terpis4h dengan rakan-rakannya di kawasan pergunungan Kabupaten Kerinci, Wilayah Jambi di Pulau Sumatra sejak 1 Januari lalu.

Tanpa meningg4lkan sebarang petunjuk, usaha menjej4ki dan menyeIamat remaja berusia 17 tahun itu terus diIakukan oleh beberapa pihak berkuasa, sukarelawan dan penduduk tempatan bagi memudahkan urusan pencar!an.

Namun tidak lengkap dengan kesungguhan keluarga m4ngsa terutama si ibu apabila turun menyertai m!si.  pencari@n,dalam hutan tebal dengan tenaga tuanya sudah tidak berdaya.

Lengkap memakai telekung dan berlapikkan sejadah, si ibu terus menunaikan solat dan menadah tangan berdoa supaya anaknya dapat ditemukan dalam keadaan selamat walaupun miisi penc@rian anaknya sudah dihentikan.

Ketika ditanya mengenai tanda-tanda kehiIangan Ikhsan, si bapa mengakui dan mempunyai firasat hati yang mengatakan bahawa anaknya masih hidup.

Berita ini sekaligus mengingatkan kembali kehiIangan peserta G0peng Ultra Trail 2019, Mohammad Ashraf Hassan atau lebih dikenali Acap pada 23 Mac tahun lalu yang masih belum ditemui sehingga kini.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber : Line Today

Via borakdaily

 

 

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Anak ‘GHAlB’ HiIang Di Gunung, Ibu Solat Dalam Hutan Tak Henti2 Berdoa."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*