Tular video gadis ini berdiri dengan muka tunduk ke bawah persis gaya z0mbi, rakyat Malaysia bimbang ada kaitan dengan c0r0navirus?

C0r0navirus sedang menjadi topik hangat global sejak minggu lalu. Bukan sahaja merb4haya, m4ngsa yang terkena dengan j4ngkitan w4bak c0r0navirus boleh menyebabkan m4ut dan rebah secara tiba-tiba.

Malaysia juga turut terpalit dengan wabak yang berasal dari daerah Wuhan, China ini. Disebabkan itu, timbulnya kebimbangan dan rasa p4nik oleh kalangan rakyat Malaysia saat ini.

P3nyakit apa pulak ni?

Tular sebuah video menerusi laman Facebook, memaparkan seorang gadis yang tertunduk dan dikatakan tidak bergerak serta hanya berdiri di tepi jalan sahaja. Video ini telah dimuat naik oleh salah seorang pengguna Facebook dan sekaligus meraih perhatian pengguna yang lain.

VIDEO I

 

 

 

VIDEO II


Biar betul? Semacam je ni…

Video ini semestinya menjadi bualan hangat di ruangan komen. Ada juga yang berpendapat dan risau jika ini adalah salah satu simptom wabak c0r0navirus yang sedang menular ketika ini.

“Ada p3nyakit m3ntal yang macam ni…”

Ada ia mungkin viruss tu…

Dah jadi z0mbi pula?

Jangan tuduh melulu…

 

Diharapkan agar perkara ini dipandang serius oleh pihak berkuasa dan juga KKM. Orang ramai juga diharapkan tidak membuat sebarang spekulasi dan juga tuduhan melulu terhadap sesuatu perkara tanpa info yang sahih dan sah.

 

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sumber: Facebook via Kasi Viral via vaniladaily

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Tular video gadis ini berdiri dengan muka tunduk ke bawah persis gaya z0mbi, rakyat Malaysia bimbang ada kaitan dengan c0r0navirus?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*