Kisah Cikgu Suraya Oleh David Teo Undang Kontr0versi?

Menerusi perkongsian yang dibuat oleh David Teo di laman Instagram nya, pengarah terkenal ini memberi bayangan akan tampil dengan naskhah terbaru nya tidak lama lagi.

Kisah Cikgu Suraya Bakal Diterbitkan

Berjudul Cikgu Suraya, David turut memuat naik gambar pendatang baharu Chumiee Omey yang akan mengalas watak sebagai Cikgu Suraya yang memakai sepersalinan busana berwarna hijau sebagai simbolik kepada guru.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selamat Pagi Cikgu Suraya #comingsoon @chumieeomey ajar budak baik baik ya

A post shared by David Teo (@davidteo99) on

Namun begitu, perkongsian tersebut telah mencetuskan kontr0versi yang mana rata-rata netizen menyifatkan persalinan yang dipakai oleh pelakon itu sama sekali tidak melambangkan profesion dan menjatuhkan imej seorang guru.

Undang Kontr0versi

Dalam pada itu, ada sesetengah daripada mereka turut memb4ntah idea David untuk menerbitkan kisah Cikgu Suraya yang sehingga kini tidak dapat dipastikan akan dihasilkan menerusi drama mahupun filem.

Menurut mereka, kisah cikgu ini hanya akan membuatkan ramai mencari ‘kisah sebenar’ mengenainya. Sekitar era 90-an watak Cikgu Suraya cukup h4ngat diperkatakan setelah ianya ditampilkan di dalam cerpen luc4h suatu ketika dahulu yang mana turut menjadi kontr0versi kerana seolah-olah memburvkkan institut perguruan dan karier tersebut.

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : murai via pisangdaily

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Kisah Cikgu Suraya Oleh David Teo Undang Kontr0versi?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*