lsu pH air… Ilya, Ropie dan Ajak mohon maaf secara terbuka – “Ia jadi pengajaran buat kami”

Kumpulan Rare mengaku kesal atas keterlanjuran mereka dalam persembahan di MLM2019.

SELEPAS dua minggu 1su pelawak Ilya Buang did4kwa disekat daripada membuat persembahan di Shah Alam, kumpulan Rare akhir tampil membuat permohonan maaf secara terbuka atas keterl4njuran mereka yang dianggap telah meny1ndir kerajaan.

Kumpulan yang turut dianggotai oleh Ajak Shiro dan Ropie menyatakan kek3salan mereka ketika membuat persembahan di final Maharaja Lawak Mega (MLM) 2019 pada 10 Januari lalu.

Ilya juga berharap selepas ini tiada lagi mana-mana pihak yang menyimpan perasaan kurang senang terhadap mereka.

“Kami ingin menyatakan kek3salan dengan apa yang berlaku pada malam MLM 2019 dan ingin memohon maaf secara terbuka kepada pihak MBSA serta penonton.

“Harap-harap tiada lagi pihak yang mem3ndam rasa dengan kumpulan Rare. Kami juga mahu 1su ini berakhir dengan aman dan turut mengambil iktibar dari kejadian yang berlaku.

“Insya-Allah kami akan lebih berhati-hati di masa akan datang. Semoga ini menjadi pengajaran buat kami bertiga,” kata Pak Ya kepada mStar.

Kumpulan Rare ditemui ketika sidang media khas bersama mStar di Tropicana City Mall, Petaling Jaya pada Jumaat.

 

Harap-harap tiada lagi pihak yang mem3ndam rasa dengan kumpulan Rare. ILYA PELAWAK

Sebelum ini, Pak ya atau nama sebenarnya Ilya Buang meluahkan rasa terk1lan apabila namanya did4kwa disekat pihak tertentu daripada membuat kemunculan dalam dua episod sitkom Sepahtu Reunion Live 2020 yang bersiaran secara langsung di Royal Teater, Shah Alam.

Pada malam final MLM 2019 lalu, kumpulan Rare muncul dengan lawak sind1ran apabila melakonkan babak komedi di mana Ropie menggunakan penapis air kononnya untuk menapis kadar neutral dan kadar kandungan pH (air).

Ilya kemudian bertanya jika pH air itu okay, bagaimanapun Ropie memberi jawapan ‘t3ruk’.

PH dalam pengertian politik merujuk kepada Pakatan Harapan.

Dalam pada itu, Ilya juga berterima kasih kepada semua pihak yang prihatin dengan apa yang terjadi pada kumpulan mereka.

Sumber: Mstar

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "lsu pH air… Ilya, Ropie dan Ajak mohon maaf secara terbuka – “Ia jadi pengajaran buat kami”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*