[VIDEO] Ebit Lew Berkongsi Sesuatu Ketika Menemubual Arw@h Abam,Ini Luahan Abam Buat Penonton Rasa Tersentuh Hati.Ya Allah Mulia Nya Hati Mu

 

“Innalilahi wa inna ilaihi rajiun. Sahabat yang baik. Walau beberapa kali berjumpa. Kami selalu bermesej. Abam nak ikut pergi tepi jalan berdakwah dan bagi orang makan. Katanya saya sayang ustaz teruskan dakwah yer ustaz dengan kasih sayang. Semua orang rindukannya.

Saya tanya apa rahsia rezeki melimpah ruah. Sedih dengar betapa sayangnya pada ibunya. Asyik menangis masa balik tabir bersama ibunya dan isterinya masa tu. Abam cari rezeki kuat bantu mak dan adik. Sponsor adik kahwin. Semua dah kahwin baru abam kahwin. Betapa susah mak menjaga masa kecil. Dia sebak masa sebut semua tu. Ya Allah.

VIDEO:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Innalilahi wa inna ilaihi rajiun. Sahabat yang baik. Walau beberapa kali berjumpa. Kami selalu bermesej. Abam nak ikut pergi tepi jalan berdakwah dan bagi orang makan. Katanya saya sayang ustaz teruskan dakwah yer ustaz dengan kasih sayang. Semua orang rindukannya. . Saya tanya apa rahsia rezeki melimpah ruah. Sedih dengar betapa sayangnya pada ibunya. Asyik menangis masa balik tabir bersama ibunya dan isterinya masa tu. Abam cari rezeki kuat bantu mak dan adik. Sponsor adik kahwin. Semua dah kahwin baru abam kahwin. Betapa susah mak menjaga masa kecil. Dia sebak masa sebut semua tu. Ya Allah. . Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey semoga Allah ampunkan semua dosa dan beri syurga Firdaus buat dirinya. Semoga ibu, isteri dan seisi keluarga kuat yer. Allah sayang semuanya-ebitlew

A post shared by Ebit Lew (@ebitlew) on

Syed Umar Mokhtar Al-Juffrey semoga Allah ampunkan semua d0sa dan beri syurga Firdaus buat dirinya. Semoga ibu, isteri dan seisi keluarga kuat yer. Allah sayang semuanya-ebitlew”

sumber: Ig Ebit Lew

Netizen Beritahu Ayat Terakhir Abam Bocey Ini Seperti Tanda Dia Akan ‘Pergi’. Adakah Ianya Kebetulan Atau Memang Petanda

Satu Malaysia digegarkan dengan pemergian pelawak Abam Bocey pada hari Isnin ini.

Tanpa menunjukkan tanda-tanda sak1t teruk, pelawak Abam Bocik dilaporkan men1nggal dunia pada pagi Isnin. Berita sedih itu disahkan oleh adik arw4h kepada Astro Gempak

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mohktar bin Syed Mohd Redzuan menghembvskan naf4s terakhir di kediamannya di Gombak pada pagi Isnin.

Menurut adik arw4h, Ali kepada Astro Gempak, dia dihubungi oleh isteri Abam memaklumkan abangnya tidak sed4rkan diri.

Isteri Abam hubungi saya dan beritahu abang saya tidak sed4rkan diri. Saya bergegas ke kediaman Abam dan ya dia sudah tidak bern4fas.

Isteri Abam, Hidayah turut mengesahkan berita sedih tersebut sambil memaklumkan suaminya itu hanya mengadu tidak sihat beberapa hari lalu.

Beberapa hari lepas dia demam dan mengadu sak1t kepala. Tapi bila diajak ke hospital dia tak mahu. Katanya hanya dem4m dan sak1t kepala biasa. Tapi pagi tadi saya kejvtkan untuk solat Subuh, namun dia tiada tindak balas daripada dia.

ADAKAH KATA KATA ABAM BOCEY INI PETANDA?

Netizen mula meninggalkan komen pada status Abam Bocey dalam instagram. Rata menyatakan Abam seperti sudah tahu apa yang akan terjadi.

Adakah benar Abam Bocey seolah olah tahu umur tidak panjang? Wallahualam .. Sebaiknya kita yang masih hidup, sedekahkan doa untuk arw4h.

Arwah meninggalkan seorang anak Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang baru berusia 5 bulan.

Salam takz1ah kepada isteri dan keluarga Abam Bocey.

Edited : EE / kasiviral.kini.blog

 

Apa Kata Anda?

2 Comments on "[VIDEO] Ebit Lew Berkongsi Sesuatu Ketika Menemubual Arw@h Abam,Ini Luahan Abam Buat Penonton Rasa Tersentuh Hati.Ya Allah Mulia Nya Hati Mu"

  1. abd razak mahaamad | February 10, 2020 at 10:21 pm | Reply

    Innalillah..semoga kau aman disana

  2. abd razak mahaamad | February 10, 2020 at 10:21 pm | Reply

    Innalillah…semoga kau aman disana

Leave a comment

Your email address will not be published.


*