[Vide0] Wanita Merayu Nak Ziarah Kubvr Arw@h Abam Lewat Malam, Bila Ditanya…

Pemergian pelawak terkenal Abam Bocey atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar begitu memberi kesan yang mendalam terhadap industri seni tanah air. Ramai rakan artis dan ustaz-ustaz terkenal sedih dengan pemergiannya dan turut berkongsi pelbagai kisah peribadi arw4h.

Seperti mana video yang dikongsikan oleh Ustaz Hanafiah melalui Instagram miliknya berkenaan penjaga kubvr di kawasan perkubvran arw4h Abam. Penjaga kubvr tersebut memberitahu bahawa terdapat seorang perempuan yang membawa anaknya merayu untuk melawat kubvr arw4h Abam pada lewat malam.

Merayu nak melawat kubvr arw4h Abam

VIDEO:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kisahnya jam 10.30 mlm ketika penjaga kubur nak tutup pagar. Seorang perempuan membawa anaknya naik motor, merayu utk masuk ziarah kubur ABAM. Di ceritakan ABAM menampung segala perbelanjaan sekolah anak anaknya. Kelebihan bersedekah.

A post shared by Sifu Hanafi (@ustazhanafiah) on

Menurut penjaga kubvr tersebut, wanita berkenaan yang menaiki motosikal bersama anaknya merayu untuk menziarahi kubvr arw4h Abam walaupun ketika itu sudah lewat malam. Wanita berkenaan menyatakan bahawa arw4h Abam adalah orang yang menampung segala perbelanjaan sekolah anaknya.

Kawasan dah gelap

Tambahnya lagi, pada waktu tersebut tiada lampu pencahayaan di kubvr berkenaan berikutan kawasan itu telah ditutup. Penjaga kubvr berkenaan terus membawa wanita berkenaan bersama anaknya menziarahi kubvr arw4h Abam selepas itu.

Pengakhiran yang manis

Rata-rata peminat arw4h sungguh terkesan dengan pemergian arw4h dan menyatakan keperibadian arw4h sungguh mulia. Arw4h banyak bersedekah secara bersembunyi sehinggakan banyak kisah yang baik dikongsikan selepas pemergian dirinya.

Sumber: Ustaz Hanafiah / Ohbulan

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "[Vide0] Wanita Merayu Nak Ziarah Kubvr Arw@h Abam Lewat Malam, Bila Ditanya…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*