Setelah menilai tiga nama, akhirnya… Man Raja Lawak dipilih ganti Abam

 

SETELAH diadakan perbincangan bersama pihak produksi, akhirnya pelawak Man Raja Lawak dipilih menggantikan watak Abam dalam teater komedi ser4m, K0rupsi Dewan Semandung.

Khir berkata, dia dan penerbit, Ogy Ahmad Daud bersepakat memilih Man kerana kemampuan bakatnya setara dengan Allahy4rham Abam.

“Kita semua tahu arw4h Abam ada caranya tersendiri, jadi penggantinya juga bukan orang biasa-biasa.

“Sebelum memilih pengganti, kita lihat beberapa faktor yang sesuai dengan penonton… kita akui Abam ada keistimewaan sendiri, jadi kita perlu cari seseorang yang setara atau yang boleh mengatasi Abam.

“Setelah adakan perbincangan dan menyenaraikan tiga nama akhirnya kami memilih Man Raja Lawak atau Man Puteh sebagai pengganti watak Abam,” katanya.

Sepatutnya latihan pertama teater itu diadakan pada hari Abam men1nggal dvnia.

Khir Rahman ditemui semasa sidang media perjumpaan media bersama pengarah dan pelakon teater K0rupsi Dewan Semandung yang diadakan di Istana Budaya pada Khamis.

Sementara itu, Khir memberitahu pemilihan Man itu berikutan kemampuan pelawak tersebut menyampaikan komedi dengan baik dan bersahaja.

 

Karakter pada Man kena dengan watak itu dan kita cuma ubah sedikit supaya sesuai dengan Man. Yang lain termasuk jalan cerita masih kekal sama! KHIR RAHMAN PENGARAH

“Kita percaya Man akan dapat menggantikan arw4h Abam di pentas itu nanti. Man telah melalui evolusi dari awal pembabitan sebagai pelawak sehinggalah terbaharu memenangi Maharaja Lawak Mega 2019, Januari lalu.

“Pembabitannya itu merupakan satu petanda pos1tif dalam industri lawak dan komedi… saya menjangkakan akan ada magik dan sesuatu akan dilakukan nanti.

Barisan pelakon dan produksi teater K0rupsi Dewan Semandung.

“Lagi pula, karakter pada Man kena dengan watak itu dan kita cuma ubah sedikit supaya sesuai dengan Man. Yang lain termasuk jalan cerita masih kekal sama!,” ujarnya.

Selain Man, teater ini turut dibintangi oleh Mufti Perlis, Datuk Dr Mohd Asri Zainal Abidin, Joey Daud, Vicha, Mark Adam, Tauke Jambu, Chiwan, Tapai dan Sharif Zero.

Teater komedi ser4m, K0rupsi Dewan Semandung itu akan dipentaskan di Istana Budaya pada 28 hingga 29 Februari dan 1 Mac ini.

Pada Isnin, salah seorang pelakonnya iaitu Abam, 32, meninggal dunia selepas dua hari mengalami dem4m p4nas.

Sumber: Mstar

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Setelah menilai tiga nama, akhirnya… Man Raja Lawak dipilih ganti Abam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*