Fad, Achey dan Ali jadi artis jemputan di rancangan melet0p, Ali cerita hari-hari terakhir arwh Abam

Rancangan MeIetop malam ini menggandingkan pasangan pengacara yang sering menjadi sebutan Nabil Ahmad dan juga Jihan Muse. Agak berlainan dengan malam-malam sebelum ini, hari ini suasana sedikit muram dan sebak dengan kedatangan Fad, Achey dan Ali.

Ditanya mengenai perasaan selepas pemergian arw4h, Fad masih lagi membayangkan Abam masih ada, bukan tidak menerima takdir atau redha tapi hubungan rapat antara mereka ditambah lagi pada waktu kejadian Fad tidak ada di Malaysia. Kenangan yang dikongsikan adalah kenangan yang berharga dan Fad mahu kongsikan bersama para peminat yang lain, namun jika ada yang tidak berpuas hati, itu hak masing-masing.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terus tabah & kuat @acheykintangkintung @fadbocey @aliputeh89. Semangat arwah akan tetap selalu ada bersama & diingati. #MeleTOP #KitaBaikRamaiSayang

A post shared by MeleTOP (@meletop) on

Achey yang agak sebak sukar untuk berkata-kata ketika ditemuramah. Bila kami post tentang Abam, saya harap orang lain dapat mendoakan Abam. Sebab kita tak tahu doa siapa yang akan diangkat. Achey sanggup kehiIangan pengikut sekiranya ada di antara peminatnya yang kurang senang dengan post berkenaan arw4h Abam.

Ini adalah kali pertama bagi Ali untuk menceritakan secara lebih mendalam tentang apa yang berlaku seminggu sebelum permergian abangnya. Menurut Ali, abangnya mula bersikap pelik apabila menyuruh ibunya duduk bersama Ali kerana selama ini Abam yang menjaga ibunya.

Apa yang lebih pelik kata Ali, Abam memberitahu bahawa dia sudah penat menjaga ibunya dan sudah tiba giliran Ali untuk mengambil alih tugas itu. Arw4h juga sempat menelefon ibunya dan meluahkan perasaannya dan jiwanya seperti kosong.

“Jiwa abang dah kosong.” – Arw4h Abam

Hari-hari Terakhir Arw4h Abam Bocey

VIDEO:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Antara kata-kata atau pesanan terakhir dari arwah Abam Bocey #MeleTOP #KitaBaikRamaiSayang

A post shared by MeleTOP (@meletop) on

Isteri arw4h juga turut menceritakan kejadian malam sebelum kejadian kepada Ali.

“Pukul 2 pagi abang minta mandi. Abang tak pernah mandi malam. Dia bukan jenis mandi malam. Ketika itu Abam sempat pot0ng kuku tangan dan kaki. Jika sebelum ini Abam harus diingatkan untuk pot0ng kaki. Abam tidur selepas subuh, tapi bila isterinya kejvt dalam pukul 7 lebih, Abam sudah tidak sedarkan diri.” – Ali

Nabil dan Jihan sama-sama tidak dapat mengawal emosi mereka pada malam ini ketika mendengar cerita yang disampaikan oleh Ali. Ali juga sebak menceritakan saat dia sedar dan mengesahkan tentang keadaan abangnya ketika itu.

Suasana hiba di MeIeTOP ketika @aliputeh89 kongsikan tentang arw4h Abam Bocey

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suasana hiba di MeleTOP ketika @aliputeh89 kongsikan tentang arwah Abam Bocey #MeleTOP #KitaBaikRamaiSayang

A post shared by MeleTOP (@meletop) on

Ali juga sempat berkongsi tentang keadaan isteri dan anak arw4h selepas ini. Menurut Ali, Hamzah merupakan waris lelaki dalam keluarga mereka dan tidak akan sesekali terputusnya tali persaudaraan tersebut. Ali dan adik beradik yang lain juga telah berbincang supaya Nor Hidayah dapat terus duduk dirumah tersebut dan membesarkan Hamzah di situ.

Kita perbanyakkan doa untuk arw4h Abam Bocey, ya semua. Kenangan bersama arw4h tak boleh diganti, kehiIangan sahabat dunia akhir4t #MeleTOP

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kita perbanyakkan doa untuk arwah Abam Bocey, ya semua. Kenangan bersama arwah tak boleh diganti, kehilangan sahabat dunia akhirat #MeleTOP #KitaBaikRamaiSayang

A post shared by MeleTOP (@meletop) on

Video tersebut turut dimuat naik di laman IG MeIetop. Ternyata para penonton juga turut sebak dan bersedih melihat dan mendengar tentang arw4h Abam yang dikongsikan oleh mereka bertiga.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Sunber: IG Melet0p
Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Fad, Achey dan Ali jadi artis jemputan di rancangan melet0p, Ali cerita hari-hari terakhir arwh Abam"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*