Isteri arwh Abam buka cerita mengenai kucing yang datang semasa DS Aliff Syukri menziarahi nya dirumah

Meskipun lebih seminggu sudah berlalu, pemergian Abam masih ditangisi oleh ahli keluarga, sahabat malah seluruh rakyat Malaysia. Pelbagai kisah kebaikan Abam dirungkai selepas pemergiannya dan ternyata insan bernama Syed Umar Mokhtar ini seorang yang hebat.

Terbaru, seorang kenalan Abam yang dikenali sebagai Syuk memuat naik satu gambar di Instagram di mana ada seekor kucing sedang tidur di sebelah anak Abam. Menurut Syuk, kucing itu seolah-olah peneman buat Hamzah.

Arw4h nak beli seekor kucing

Menerusi posting Syuk, dia memberitahu hasrat Abam sebelum ini adalah untuk membeli seekor kucing bagi menemani isterinya di rumah. Namun, hasrat tersebut tidak kesampaian kerana dia telah dijemput ilahi. Walau bagaimanapun, selepas pemergian Abam, mereka semua seakan tidak percaya apabila seekor kucing yang tidak tahu dari mana telah memasuki rumah keluarga Abam dan terus tidur disisi Hamzah. Tambah Syuk, sehingga hari ini kucing tersebut masih berada di rumah itu.

Sejak hari pertama

Salah seorang netizen turut berkongsi di mana dia melihat kucing yang sama pada hari pertama arw4h Abam men1nggal dunia. Pelbagai komen turut ditinggalkan oleh netizen melalui posting tersebut. Mereka menyifatkan kucing yang datang itu merupakan peneman seketika buat anak kecil itu selepas kehilangan seorang ayah.

Contohi ayahmu

DS Aliff Syukri datang menziarah

VIDEO:

Hari ini DS Aliff Syukri ada melawat isteri arw4h Abam di rumah nya di Taman Air Manis, Sabak Bernam. Tujuan kedatangan untuk memberi sumbangan. Tidak disangka kucing yang ada pada hari pertama arw4h Abam men1nggal di bawa balik sekali. Isteri arw4h abam ade beritahu yang arw4h ingin membeli kucing sebagai peneman jika Abam tiada. Namun sebelum sempat membeli kucing tersebut arw4h telah pergi. Apa yang menarik perhatian ialah, kucing yang ingin dibeli sebelum ini adalah sama dengan kucing yang datang tersebut. Menurut isteri arw4h kucing itu sangat jinak dan sentiasa bersama Hamzah anaknya.

Editing by RJ / hits.allhmt.com

 

 

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Isteri arwh Abam buka cerita mengenai kucing yang datang semasa DS Aliff Syukri menziarahi nya dirumah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*