[VIDEO] Detik C3mas Doktor Selamatkan Pesakit Covid-19 Bikin Netizen Sebak

Pengorbanan seorang doktor terhadap pes4kitnya memang tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. Kadangkala, insan mulia ini sanggup memp3rtaruhkan ny4wa mereka demi menyelamatkan para pes4kit.

Begitulah yang dilakukan oleh, Dr. Lu dan rakan seperjuangannya yang lain apabila dia berjaya menyelamatkan seorang pes4kit yang dijangkiti Covid-19 walaupun diri mereka sendiri terded4h kepada virvs m4ut itu.

Menerusi satu video yang dimuatnaik di saluran Youtube CGTN memaparkan detik c3mas seorang doktor tentera, Dr. Lu Zhijie bersama sekumpulan pegawai perubatan yang bertugas di Hospital Kesihatan Ibu dan Anak Hubei sedang mer4w4t seorang pesakit yang dijangkiti wabak Covid-19.

Difahamkan, pesakit itu berada dalam keadaan kr1tikal dan memberi tindak balas yang semakin s3rius. P3sakit yang mend3rita dengan hypoxia itu terded4h kepada ser4ngan j4ntung dan disebabkan itu, Dr. Lu Zhijie dan rakan seperjuangannya itu perlu melakukan intubasi demi menyelamatkan ny4wa pes4kit berkenaan.

Sepanjang proses intubasi dilakukan, Dr. Lu dan rakan pasukannya yang lain dikatakan akan terded4h dengan jangkitan virus berkenaan tetapi mereka terpaksa mengetepikan semuanya demi memberi tumpuan sepenuhnya untuk menyelamatkan p3sakit tersebut. Hasil daripada peng0rbanan dan kepakaran mereka, pes4kit ini akhirnya berjaya diselamatkan dan keadaannya kembali stabil.

Apa yang lebih menyentuh hati apabila pesakit ini telah menghantar satu pesanan melalui aplikasi WeChat dengan meluahkan rasa syukur dan berterima kasih kepada Dr. Lu dan pegawai perubatan yang lain kerana telah menyelamatkan nyawanya itu.

Terima kasih Professor Lu.

Menurut Dr. Lu, dia berasa sangat gembira kerana pesakit tersebut dapat menjalani kehidupan yang normal seperti orang lain. Baginya, segala penat lelah akhirnya terubat sebaik sahaja membaca pesanan daripada pesakit itu.

Sumber: Youtube CGTN

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : OHbulan

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Detik C3mas Doktor Selamatkan Pesakit Covid-19 Bikin Netizen Sebak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*