“Yang deg1l-deg1l tu bungkus je dalam plastik ni” – [VIDEO] Doktor K0ngsi Cara Pes4kit Cov1d-19 Dipindahkan Dari 1 Hospital Ke Hospital Lain

Walaupun pihak kerajaan Malaysia telah pun mengisytiharkan perintah kawalan pergerakan kepada semua rakyat, namun masih ada lagi yang berdeg1il untuk keluar berjalan-jalan dan makan di premis-premis makanan. Deg1il betul dorang ni. 

Kali ini admin nak kongsikan video tentang prosedur pes4kit positif Cov1id-19 dipindahkan dari satu hospital ke hospital yang lain supaya korang yang deg1il tu sedar sikit tentang bah4ya peny4kit ni.

Menurut Twitter My Crime Watch, seorang petugas kesihatan wanita yang terlibat dengan raw4tan pes4kit wab4k ini telah kongsikan video ini.

Dapat dilihat dalam video terbabit bahawa pes4kit coronavi1rus akan diletakkan dalam isopod isolation unit yang digunakan untuk mengelakkan jangk1itan kepada orang sekeliling. Takut weh, admin dah la f0bia dengan tempat sempit. 

Difahamkan, penggunaan isopod ini hanyalah untuk memindahkan pes4kit peny4kit berj4ngkit yang masih hidup ke fasiliti kesihatan yang lain. Jadi, jangan salah faham, dalam tu pes4kit, bukan may4t.

Rata-rata netizen berharap agar video ini dapat dijadikan iktibar dan pengajaran buat orang ramai yang masih deg1il dan tidak mahu duduk di rumah sepanjang tempoh dua minggu ini.

Admin harap korang semua duduk je kat rumah diam-diam. Tak takut ke tengok isopod ni? Dah macam ker4nda lutsinar dah admin tengok. 

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : LobakMerah

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Yang deg1l-deg1l tu bungkus je dalam plastik ni” – [VIDEO] Doktor K0ngsi Cara Pes4kit Cov1d-19 Dipindahkan Dari 1 Hospital Ke Hospital Lain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*