“Sampai Depan Rumah Semua Anak-Anak Nak Meluru Peluk Tapi Saya Tak Bagi…” – Fazley Yaakob Sebak Kerana…

Cef selebriti dan penyanyi, Datuk Fazley Yaakob seb4k apabila melihat anak-anak menangis kerana merindukan dirinya.

Baru sahaja sampai di Kuala Lumpur selepas berada di Singapura bagi menghabiskan baki penggambaran sebuah program masakan, Fazley menceritakan kisah sed1h terbabit menerusi enteri terbaru di laman Instagram miliknya.

“sed1h sangat. Saya sampai KL semalam petang selepas drive seorang diri dari Singapore.

“Sampai depan rumah semua anak-anak meluru nak peluk tapi saya tak bagi. Saya masih kena self quarantine selama 14 hari.

“Bermakna duduk jauh dari keluarga dan bukan di rumah yang sama. @elliefazley dan @fierudzfazley masih terlalu kecil untuk faham kenapa mereka tak boleh peluk saya, mereka hanya mampu menangis dan mengungkap “Nak hug Didaaaa!”

“Abang-abangnya mereka @fariedzfazley dan @fieradzfazley lebih faham sedikit walaupun masing-masing tetap sed1h,” tulis Fazley.

Tambah pelantun lagu Cerita Asmara ini, dia juga turut menangis apabila melihat isterinya, Datin Azrene Ahmad mengalirkan air mata.

“Cuma saya sendiri bergenang juga airmata apabila melihat isteri saya @azrene_ahmad turut menangis melihatkan anak-anak yang rindukan saya, ibu saya @rsd.umi juga nyatakan “sed1hnya kita hanya jumpa macam ni”.

“Adik bongsu saya @nadyaakob juga bergenang airmatanya. Allahuakbar seb4k sangat rasanya.. Apakan daya, saya harus laksanakan apa yang terbaik demi keselamatan keluarga tercinta.

“Buat anak anak Dida, “Wait for me ok, I will be home in 14 more days ok! I love you all and miss all of you so very much!” tulis Fazley lagi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saya sampai KL semalam petang selepas drive seorang diri dari #Singapore. Sampai depan rumah semua anak2 meluru nak peluk tapi saya tak bagi. Saya masih kena self #Quarantine selama 14 hari. Bermakna duduk jauh dari keluarga dan bukan di rumah yang sama. @elliefazley dan @fierudzfazley masih terlalu kecil untuk faham kenapa mereka tak boleh peluk saya, mereka hanya mampu menangis dan mengungkap “Nak hug didaaaa!” Abang2nya mereka @fariedzfazley dan @fieradzfazley lebih faham sedikit walaupun masing2 tetap sedih . Cuma saya sendiri bergenang juga airmata apabila melihat isteri saya @azrene_ahmad turut menangis melihatkan anak2 yang rindukan saya, ibu saya @rsd.umi juga nyatakan “sedihnya kita hanya jumpa macam ni”, adik bongsu saya @nadyaakob juga bergenang airmatanya. Allahuakbar sebak sangat rasanya.. Apakan daya, saya harus laksanakan apa yang terbaik demi keselamatan keluarga tercinta. Buat anak anak dida, “Wait for me ok, I will be home in 14 more days ok! I love you all and miss all of you so very much!” 😭😭😭

A post shared by Dato’ Fazley Yaakob (@fazleyyaakob) on

Terdahulu, kerajaan melaksanakan Perintah Kawalan Pergerakan sehingga 31 Mac ini termasuklah sekatan perjalanan ke luar negara dan menyekat kemasukan pelawat ke negara ini.

Untuk perkembangan COVID-19 di Malaysia, jumlah kes pesakit yang telah dijangkiti telah mencecah 1518 secara keseluruhan, setakat petang (23 Mac 2020).

159 dari jumlah itu telahpun pulih sepenuhnya dan dibenarkan keluar dari hospital.

Jumlah kem4tian pula telah mencecah 14 orang.

Sebagai rakyat Malaysia, mari kita sama-sama mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan dari pihak kerajaan untuk  menghentikan penularan wabak COVID-19 dengan segera.

Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan menggunakan sabun selama sekurang-kurangnya 20 saat, pakai topeng muka ketika perlu, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Sampai Depan Rumah Semua Anak-Anak Nak Meluru Peluk Tapi Saya Tak Bagi…” – Fazley Yaakob Sebak Kerana…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*