Tindakan Ustaz Ebit Liew Dipertik4i Pendakwah Lain

Umum sedia maklum keadaan negara kita yang dilanda wab4k Cov1d-19 semakin hari semakin membimbangkan. Para frontliners yang berhempas-pulas setipa hari memang sangat kurang rehat. Kesian admin tengok.

Memikirkan tentang kepayahan dan kepenatan mereka, pendakwah bebas Ustaz Ebit Liew tampil memberikan sumbangan kepada mereka. Walaubagaimanapun, ada segelintir orang yang kurang senang dengan niat murni beliau. Ikuti tweet oleh @akhifairuz_ kat bawah ni.

 

Orang dah tolong pun kena kec4m

Begitulah manusia, ada je benda tak kena kat mata dorang. Kalau kita buat jahat kena kec4m, bila buat baik ada pulak orang dengki tuduh itu ini.Harap bersabar lah sapa yang kena si1ndir atau tudvh tu ye.

Betul, sepatutnya kita kena berlumba sedekah, bukan berlumba kec4m orang itu ini. Kalau tak puas hati tu tegur lah depan-depan, si1ndir-si1ndir ni tak gentleman lah.

Yang ni pun admin setuju. Akhlak yang baik semua orang suka, jadikan teladan untuk orang lain ikut. Nanti semua orang buat baik, baru seronok sama-sama dapat keberkatan kan.

Orang yang kec4m tak minta maaf pulak. Tahu nak kec4m je. Cuba tolong sekali gak. Keluar duit poket sendiri sedekah kat orang lain.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : LobakMerah

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Tindakan Ustaz Ebit Liew Dipertik4i Pendakwah Lain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*