[VIDEO] Anak 3 Tahun Dibawa Naik Ambulan Selepas Ada Simptom Covid-19 Undang Sebak

Luluh hati seorang ibu apabila anak seawal usia 3 tahun yang mempunyai simptom wabak Covid-19 perlu di bawa ke hospital menaiki ambulan seperti pesakit lain. Menerusi Twitter Intan Nurdiyana, walaupun keputusan ujian saringan Covid-19 dia sekeluarga masih belum diketahui, anaknya itu mempunyai simptom demam panas sehingga memaksa pihak kesihatan merujuk kes ini ke hospital. Video anaknya menaiki ambulan itu mendapat perhatian ramai dan rata-rata netizen mendoakan kesihatan anaknya itu.

[VIDEO] Dia Ingat Nak Pergi Jalan-Jalan

Suhu badan anaknya dikatakan meningkat naik selepas menjalani ujian swab Covid-19. Hal ini memaksa doktor untuk merujuk anaknya ke hospital. Menerusi video tersebut, anaknya kelihatan sihat dan ceria kerana tidak mengetahui bahawa dia bakal dibawa ke hospital.

Dibenarkan keluar hospital

 

Kawasan tempat tinggalnya dikatakan berada dalam zon merah dan diperintahkan ‘lockdown’. Oleh sebab itu, kanak-kanak yang mempunyai simptom demam panas akan terus dirujuk ke hospital. Tambahnya lagi, penjaga kepada kanak-kanak boleh menemani pesakit tetapi mengikut had umur.

Walau bagaimanapun, perkembangan terbaru mengenai anaknya mendapati bahawa anaknya dibenarkan keluar dari hospital. Keputusan ujian saringan mereka sekeluarga masih belum diketahui namun dia berdoa agar keputusan ujian tersebut negatif memandangkan anaknya dibenarkan keluar.

Rata-rata netizen mendoakan segalanya dipermudahkan. Penyampai radio terkenal Hamzah turut memberi kata-kata semangat kepanya.

Sumber: Intan Nurdiyana

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "[VIDEO] Anak 3 Tahun Dibawa Naik Ambulan Selepas Ada Simptom Covid-19 Undang Sebak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*