RM250,000 Hilang Dari Kediaman Syed Saddiq Jadi Tanda Tanya Orang Ramai

Bekas Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman dilaporkan kehilangan wang tunai sejumlah RM250,000 milik Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM), yang disimpan di kediamannya di  Kampung Tungku, Petaling Jaya. Difahamkan kehilangan wang itu disedari pada jam 7 malam pada 28 Mac lalu tanpa sebarang kesan pecah rumah. Menurut beliau, wang itu terletak di dalam peti besi yang mempunyai kata laluan yang hanya diketahui oleh dirinya sahaja.

Duit hilang

Wang tunai lebih RM200,000 yang disimpan dalam peti besi di kediaman seorang bekas menteri dilaporkan hilang. Difahamkan, kehilangan wang itu disedari oleh mangsa kira-kira jam 7 malam kelmarin ketika memeriksa peti besi simpanan berkenaan.

Syed Saddiq juga dikatakan memeriksa wang dalam peti besi simpanan berkenaan kira-kira dua minggu lalu dan mangsa juga kerap meninggalkan kediamannya atas urusan kerja. Wang berkenaan katanya adalah milik parti politik.

Seorang wanita warga Indonesia telah dit4han bagi membantu si4satan. Siasatan sedang dijalankan dan buat masa ini saya tidak boleh mended4hkan sebarang maklumat kerana tidak mahu mengganggu si4satan.

Menurut Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal seorang pembantu rumah telah ditahan bagi membantu si4satan. Tambahnya lagi, pihaknya juga mendapati 18 kesan cap jari pada peti besi tersebut dan kini masih dalam sias4tan.

Jadi tanda tanya netizen

Sumber : Sinar Harian, Buletin TV3

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : OHBULAN

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "RM250,000 Hilang Dari Kediaman Syed Saddiq Jadi Tanda Tanya Orang Ramai"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*