“Air Mata Mengalir Di Celah Mask,” Ebit Lew Kongsi R1ntihan Petugas Barisan Hadapan

Pengorbanan yang dilakukan oleh barisan petugas kesihatan pada ketika ini dalam membantu membendung jangkitan Covid-19 sememangnya perlu dihargai dan diberi pujian yang setingginya.

Tanpa mengenal penat lelah, mereka bersedia untuk berk0rb4n masa dan tidak bertemu ahli keluarga sendiri.

Keperitan yang dilalui mereka dapat dibayangkan menerusi nukilan yang dikirim oleh Ustaz Ebit Lew menerusi laman Facebook.

seb4k jer dari tadi,saya sampai jer berlari-lari Dr, Nurse, MA, guard, cleaner..senyum sampai telinga semua. Minta saya beri nasihat. Mereka dah down penat sangat. Saya cakap betapa besar pengorbanan mereka. Setiap peluh susah sed1h diberikan pahala, diampunkan dosa dan dinaikkan darjat.

Covid 19 buat kita terpisah dengan semuanya. Dah tak peluk cium anak sangat dah. Semuanya berbeza dah. Hanya Allah yang membalas segala susah payah semua dan kesed1han. Allah yang akan membalas semuanya.


Gambar: Ebit Lew

Ramai menangis jer masa beri nasihat. Air mata mengalir di celah mask. Merah mata semua menangis. Lepas tu ceria ajak bergambar. Hampir semua tempat pergi minta nasihat dan kata semangat.


Gambar: Ebit Lew

Syukur hari ini kami ke 6 tempat klinik kesihatan au2 keramat, kk taman ehsan,kk selayang baru,kk rawang dan hospital serdang dan hosital putrajaya. Hantar aircond, kipas,face shield, cover plastik, dan barang-barang kering biskut,roti dll.


Gambar:Ebit Lew

Syukur dapat beri motivasi dan semangat. Kita bantu mereka yer dengan stay at home dan jaga diri-diri masing-masing baik-baik.

Terima kaseh semua team pkum. Terima kaseh Abang Azman dan team BMWMCM. Semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah-ebitlew

Sumber: Ebit Lew

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : SK

 

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "“Air Mata Mengalir Di Celah Mask,” Ebit Lew Kongsi R1ntihan Petugas Barisan Hadapan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*