Saya tak takut dengan kec4man, lebih takut dunia ki4mat – Artis terkenal

PELAKON Amyza Aznan menyifatkan tindakan individu yang memuat naik gambarnya bersama beberapa selebriti berserta empat perkara adalah fitn4h.

Empat perkara itu adalah meminta bantuan khas artis, mengh1ina netizen pemikiran (IQ) rendah, tidak hairan ‘bawang’ netizen dan tidak hirau sokongan netizen.

Amyza yang juga pelakon drama bersiri Budak Tebing berkata, pihak itu berjaya membuat orang percaya dengan rancangan jah4t yang diwujudkan.

“Hebat ‘admin’ dan ‘troopers’. Fitn4h yang anda rancang berjaya. Anda berjaya membuat orang percaya dengan rancangan jahat anda. Tak apa, kalau rasa dengan fitn4h yang sangat jahat ini boleh buat anda seronok, bangga, teruskan.

“Bagi yang kata takut sebab saya tutup komen, malas nak layan. Saya banyak kerja berfaedah lain dari menghadap benda neg4tif,” katanya.

Menerusi status sama, Amyza lebih takutkan jika tiba-tiba dunia kiam4t.

“Nak takut dengan kec4m4n? Saya lagi takut sedang fitn4h ini tersebar, manusia sedang leka, tiba-tiba dunia kiam4t,” katanya.

Sementara di Instagram Stories, Amyza berkata, Allah ada untuk membalas segala fitn4h yang disebarkan.

“Semoga fitn4ah yang disebarkan, Allah akan balas. Tak apa, Allah ada,” katanya.

Difahamkan, himpunan gambar selebriti itu membabitkan mereka yang didakwa memperlekehkan netizen di kumpulan Telegram yang diwujudkan Persatuan Seniman Malaysia (Seniman).

Paparan skrin perbualan beberapa selebriti itu disebarkan dan menjadi tular di media sosial hingga membangkitkan kemarahan warganet.

Selain Amyza, selebriti lain yang terkait adalah Anne Abdullah, Emelda Rosmila, Didie Alias, Ifa Raziah, Ani Maiyuni, Azrul, Ogy Ahmad Daud, Lydiawati, Mas Rahayu, Riezman Khuzaimi dan ramai lagi.

Mohon semua netizen jangan memberi tekanan kepada para artis tanah air untuk terus berkhidmat untuk masyarakat.

 

Apa pendapat anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen dan Share Ya. Terima Kasih ! Tube Viral

Jom Like Page Kami Juga di Facebook Tube Viral Press

Sumber : slambermedia

Apa Kata Anda?

Be the first to comment on "Saya tak takut dengan kec4man, lebih takut dunia ki4mat – Artis terkenal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*